VIDEO Primăria Constanța întinde o mână ONG-urilor. Decebal Făgădău caută un HUB pentru organizațiile din Constanța

Întâlnire Primăria Constanța - ONG-uri. FOTO Adrian Boioglu
Întâlnire Primăria Constanța - ONG-uri. FOTO Adrian Boioglu

Este pentru prima dată când Primăria Constanța organizează o întâlnire cu organizațiile și voluntarii din Constanța, iar prezența masivă a oamenilor din societatea civilă a fost neașteptată. Aproape o sută de reprezentanți ai unor asociații și fundații din municipiu au venit să discute cu primarul interimar Decebl Făgădău și viceprimarul Costin Răsăuțeanu.

Întâlnirea aproape că și-a dublat durata pentru că primarul a stat să asculte toate probleme ridicate de cei prezenți. Oamenii din sală au cerut într-o voce ca administrația locală să îi ajute cu sedii unde să-și desfășoare activitatea sau, în cazul celor care le dețin deja, să scadă chiria plătită RAEDPP.

Primarul a recunoscut că nu are cum să facă rost de sedii pentru toate asociațiile, dar a acceptat să identifice un HUB – un loc comun de desfășurare a activităților organizațiilor din oraș. Primăria ar urma să acopere costurile unui astfel de HUB. De menționat că în Constanța există deja două locații. City Hub de la Tomis Mall este un loc des frecventat de organizațiile nonguvernamentale. Acolo nu există taxe. Un alt local care este ocazional folosit de ONG-uri se află în zona Dacia.

Coaliția ONG-urilor din Constanța a venit cu patru mari propuneri pe care le are în vedere: reglementarea într-un cadru instituțional a colaborării autorităților cu sectorul ONG, Implicarea societății civile în elaborarea planurilor strategice ale Constanței, Elaborarea și implementarea unei strategii pentru diminuarea poluării orașului, Dezvoltarea economiei și a turismului local prin organizarea de activități culturale și sportive și Susținerea sistemului educațional local prin recondiționarea Școlilor cu probleme grave.

Un aspect supărător a fost și acela că întâlnirea Primăriei cu ONG-urile nu a atras atenția Consilierilor Locali. Cu excepția lui Tudorel Chesoi, niciun alt consilier nu a venit la întâlnire.

La finalul ședinței, primarul Decebal Făgădău a acordat un interviu în Exclusivitate pentru Constanța NEWS. El a precizat că intenționează să aibă lunar astfel de întâlniri. Spre deosebire de contra-candidații săi care preferă să atragă societatea civilă în partide, Făgădău spune că vrea să colaboreze cu voluntarii din postura actuală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*