VIDEO Primăria Constanța cheltuiește aproape 2 milioane lei pentru iluminatul festiv. Decebal Făgădău: “Orașul va fi luminat pe 15 decembrie”

Decebal Făgădău. FOTO Adrian Boioglu
Decebal Făgădău. FOTO Adrian Boioglu

Municipalitatea se pregătește să cheltuiască din nou sume mari pe iluminatul festiv din oraș. Beculețele colorate vor scoate din bugetul local aproape 2 milioane de lei. Banii vor fi dați prin două licitații diferite: una pentru închirierea luminițelor și alta pentru montarea lor.

Primarul interimar, Decebal Făgădău, susține că mandatul lui va fi unul cu “puține vorbe și mai multe fapte”, așa că nu el va fi cel care va apăsa pe un buton magic menit să aprindă toate luminile din oraș.

“Spre deosebire de alte orașe care au în contractul de delegare a serviciului de iluminat inclusiv iluminatul festiv, iluminatul ornamental, municipiul nu are un asemenea contract. Tocmai de aceea, noi am făcut două contracte, două proceduri distincte de achiziție: unul pentru închiriere obiecte pe care să le montăm și unul pentru montarea acestor obiecte. Săptămâna viitoare vom avea obiectele pe care să le montăm și într-o săptămână – zece zile vom avea și firma câștigătoare a acestei achiziții – montare – demontare obiecte de iluminat. Ei vor avea la dispoziție un număr de maxim 15 zile pentru montare și maxim 15 zile pentru demontare. Asta înseamnă că în jur de 15 decembrie va trebui să avem orașul iluminat”, a explicat Decebal Făgădău.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Liviu Tramudana a precizat pentru Constanța NEWS că municipalitatea a aprobat un buget de 537.000 lei pentru închirierea instalațiilor care vor fi montate. Operațiunea de așezare a lor pe stâlpi va mai costa încă 1.312.000 lei.

Constănțenii vor avea parte de un oraș luminat festiv între 15 și 27 decembrie.

Totodată se pregătește și “Festivalul Iernii” – fostul orășel al copiilor care a fost mutat din parcul primăriei în zona Pavilionului Expozițional de la intrarea în Mamaia. Acolo va fi montat un patinoar gonflabil. Constănțeni de toate vârstele vor avea acces la o sesiune de o oră pe gheață între 4 și 27 decembrie.

Sărbătorile de iarnă se vor încheia cu un Revelion în Piața Ovidiu. Până în momentul de față nu au fost stabilite formațiile care vor evolua pe scena în aer liber.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*