VIDEO UPDATE Polițiștilor constănțeni le-au trebuit doi ani să îi prindă pe indivizii care dădeau spargeri pentru a fura aparate de tip paypoint

Hoții au avut grijă de fiecare dată să lase cât mai puține urme. FOTO captură video IPJ Constanța

În dimineața de 20 ianuarie 2016, polițiștii erau alertați prin 112 despre o spargere la sediul Enel din Constanța, de pe strada Primăverii. Hoții au sustras din incinta Enel două aparate Paypoint, în valoare de 10.000 de lei, iar în acestea se afla suma de 59.000 lei. Până la sfârșitul anului trecut, hoții s-au liniștit, apoi a urmat o avalanșă de spargeri după același tipar. Lăcomia le-a fost fatală: polițiștii au reușit să dea de urma lor.

După spargerea din 2016, polițiștii nu au reușit să obțină informații suficiente care să îi ducă la suspecți, iar praful s-a așternut pe dosar. Reamintim că în noaptea de 19 spre 20 ianuarie 2016, alarma s-a declanșat la sediul Enel de pe strada Primăverii la ora 01,00, iar firma de pază cu care societatea cu care era încheiat contract de asigurare a securității a trimis un echipaj la fața locului, dar care nu a remarcat nimic în neregulă. Abia dimineața, când angajații casieriei au ajuns la lucru au constatat ca sediul a fost spart. S-au ridicat probe video și urme de la fața locului, dar acestea nu au dus nicăieri.

La jumătatea lunii decembrie 2017, gașca a început să miște iar. Într-o singură noapte au fost atacate două magazine în care se aflau același tip de aparate Paypoint: în Medgidia și Hârșova. Hoții au intrat în viteză cu o mașină în ușile magazinelor, apoi au smuls aparatele din podea, le-au încărcat în mașină și au dispărut. La scurt timp, au dispărut un aparat amplasat pe peronul Gării CFR din Constanța, iar unul din zona magazinului Tomis. În dimineața de 5 ianuarie, o altă spargere a fost dată la un magazin din Năvodari. De aici, hoții nu au apucat să își ridice prada pentru că agenții firmei de pază cu care societatea comercială avea contract erau în apropiere și au intervenit în scurt timp, iar suspecții au fugit. Se pare că grupul acționa la fel și în județele limitrofe.

La ultimele spargeri hoții au făcut mai multe greșeli care au fost „sancționate“ de către polițiști. Astfel, în dimineața de 24 ianuarie, polițiștii din cadrul IPJ Constanța au efectuat 9 percheziții la domiciliile unor suspecți în aceste cazuri, constituiți într-un grup infracțional organizat, acțiunea fiind coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.  În urma descinderilor, inițial șapte persoane au fost conduse la audieri,  iar ulterior a mai fost identificat încă un suspect, care a fost și el săltat și dus la sediul poliției. La locuințele suspecților au fost găsite mașinile folosite la spargeri, precum și diverse unelte și scule.

În cursul zilei de joi 25 ianuarie anchetatorii vor stabili ce măsuri se vor lua împotriva acestora.

UPDATE:

„Cei 8 bărbați, cu vârste între 22 și 46 de ani, au primit ordonanțe de reținere pentru o perioada de 24 de ore, iar astăzi vor fi propuși instanței de judecată pentru a fi arestați preventiv pentru 30 de zile. În perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, cei in cauza ar fi comis trei infracțiuni de furt calificat a unor aparate tip pay point din societăți comerciale de pe raza județului Constanța, patru infracțiuni de furt calificat având că obiect standuri de țigări de pe raza județelor Constanța, Vrancea și Ialomița, furt calificat și tentativa de furt calificat la doua ferme din judetul Constanța și o tentativa de furt calificat la un ATM din judetul Tulcea. De asemenea, exista probe că respectivii bărbați ar fi comis alte 17 tentative de furt a unor aparate tip pay point de pe raza județelor Constanța, Tulcea, Ialomița, Bacău, Vrancea, Brăila, Giurgiu și Teleorman. Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 50.000 de euro. In urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte vestimentare, scule folosite la comiterea infracțiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, stații de emisie recepție, precum și autoturisme. Acțiunea polițiștilor din cadrul IPJ Constanța a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni speciale și al Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța“ au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ce spun procurorii constănțeni referitor la grupul infracțional ce se ocupa cu furtul de aparate paypoint | Constanța NEWS
  2. Descinderi la Hârșova la hoții de bancomate care au încălcat condițiile măsurii preventive de arest la domiciliu – Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*