VIDEO Noua echipă de la Consiliul Județean Constanța uită de politică și e pusă pe fapte mari

Conducerea Consiliului Județean Constanța: Daniel Learciu (stânga), Horia Țuțuianu (centru) și Claudiu Palaz (dreapta). FOTO Adrian Boioglu
Conducerea Consiliului Județean Constanța: Daniel Learciu (stânga), Horia Țuțuianu (centru) și Claudiu Palaz (dreapta). FOTO Adrian Boioglu

Au trecut alegerile și nu a mai rămas nici urmă de Nicușor Constantinescu sau vicepreședinții săi la cârma județului. Noua echipă condusă de Marius Horia Țuțuianu a prezentat luni atribuțiile fiecărui vicepreședinte.

Claudiu Palaz, liderul PMP Constanța și reprezentantul ALDE, Dumitru Daniel Learciu sunt cei care completează această echipă.

Președintele Consiliul Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a facut un apel public către consilierii județeni liberali, invitându-i la negocieri în următoarele doua zile, urmând ca în prima ședință de consiliu, comisiile să fie constituite, conform unui algoritm reprezentativ pentru configurația politică a Consiliul Județean Constanța.

Țuțuianu a mers mai departe și le-a oferit liberalilor coordonarea serviciului de achiziții din cadrul Consiliului Județean. Acesta este doar unul dintre serviciile care a avut activitatea paralizată în ultima vreme. Angajații se plângeau mereu că nu vor să semneze hârtiile de frica unei anchete DNA, iar fosta conducere a CJC nu a făcut nimic pentru a cheltui mai bine banii. Din această cauză, investiții majore precum Centrul cultural “Jean Constantin” din Constanța nu au fost deschise și au pierdut finanțarea europeană.

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu

“Suntem deschiși și pornim la drum cu toată încrederea. Vreau să demonstrăm că și managerii pot face performanță în cadrul CJC, dar cu condiția să se lucreze în echipă. Vă vom demonstra că această echipă va funcționa, va da randament, va aduce finanțare, va face proiecte și le vom pune în aplicare”, a declarat Țuțuianu.

Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu

“Nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria Consiliului Județean Constanța să fie condusă de trei pardide și de trei lideri. Colaborăm și deciziile sunt luate împreună. Interesul nostru este să arătăm că se poate debloca județul. Venim după o guvernare locală complicată rău. Probabil că în următoarea perioadă veți vedea ce a însemnat o guvernare în interes personal. Deschiderea este totală. Sperăm o colaborare și cu cei din Consiliul Județean. Noi sperăm vă vom fi sprijiniți de aparat și vor lăsa telefoanele care îi sună direct sau indirect pentru a da o mână de ajutor”, a spus Claudiu Iorga Palaz.

Daniel Learciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Daniel Learciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu

“Orice prerogativă care ni s-a atribuit a avut la bază doar cunoștințele și experiența pe care fiecare dintre noi a acumulat-o în diversele instituții pe care le-am condus”, a declarat Daniel Learciu.

Fiecare departament, serviciu și direcție va intra de astăzi într-o analiză. Țuțuianu crede că felul în care sunt conduse acum direcțiile “nu este cel mai bun”, așa că este de așteptat să cadă câteva capete, așa cum s-a întâmplat și în Primăria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*