VIDEO Militarii americani din Batalionul “Vulturii Luptători” au ajuns la Kogălniceanu

Militarii americani au ajuns la baza de la Mihail Kogălniceanu. FOTO Facebook
Militarii americani au ajuns la baza de la Mihail Kogălniceanu. FOTO Facebook

500 de militari americani care fac parte din Forțele Terestre dislocate în Europa au ajuns la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Americanii fac parte din Batalionul “Vulturii Luptători” și au în dotare două tancuri M1 Abrams și vehicule de luptă M2 Bradley. Totodată, ei aduc mortiere autopropulsate de calibru 155mm.

Militarii americani fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”) şi au în dotare tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin. Aceştia vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri “Cuza Vodă” şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei”.

Unitatea de luptă americană ce va sosi în România face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie. Aceasta unitate va staţiona în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa.

Dislocarea în România dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii, asigurând oportunităţi de antrenament comun care vor spori capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO, vor îmbunătăţi interoperabilitatea şi capacitatea generală a forţelor americane de a răspunde la o potenţială criză.

Odată cu sosirea lor în România, au început să apară și mesajele pe pagina oficială a Ambasadei SUA la București, precum și pe contul de Facebook.

“Fiți bineveniți, dragi soldați americani. Mulțumim! Cu ajutorul dumneavoastră și a soldaților noștri poporul român se va simți mereu în siguranță”, le-a transmis Lelia Nina Dragomirescu.

“Bunicii nu au mai apucat să vă vadă. Au așteptat în lagăre și închisori 70 ani venirea voastră. Sperăm să nu le înșelați așteptările”, a scris Ioan Vințan.

Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu este folosită frecvent de Armata Americană pentru tranzitul trupelor care părăsesc Germania pentru a merge în Afganistan sau Siria. Totodată, locația este casă pentru militarii care fac parte din Black Sea Rotational Force (BSRF). Acolo ajung an de an militari din țările NATO învecinate României, dar și efective americane care vin aici pentru antrenamente.

Avantajul bazei de la Mihail Kogălniceanu este reprezentat de faptul că acolo există un Aeroport Internațional, dar și de apropierea față de Portul Constanța și de poligonul militar de la Babadag sau cel de la Vadu, localțiile excelente pentru aplicații multinaționale.

Vrei să testezi noul Bet 365? Folosește codul “bet365 cod bonus” și ai un bonus de 100% pentru depuneri de până la 200 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*