VIDEO Inedit O plimbare prin Mamaia, în urmă cu 19 ani. Cum arăta stațiunea nesufocată de construcții

Stațiunea Mamaia în anul 1999. FOTO Captură Video
Stațiunea Mamaia în anul 1999. FOTO Captură Video

E greu de crezut, dar pe 9 iulie 1999, adică fix acum 19 ani, stațiunea Mamaia avea o cu totul altă imagine.

Ca să pictăm tabloul social-politic al vremurilor, trebuie spus că aceste imagini au fost filmate înainte ca Radu Mazăre să câștige primul său mandat de primar la Constanța.

Video postat de David Hadaller surprinde o plimbare cu Dacia pe bulevardul Mamaia din oraș și apoi o continuare a traseului în prima parte a stațiunii.

Pe drum putem să observăm un Bulevard Mamaia fără clădiri mai mari de 4 etaje, un McDonald’s aproape gol situat lângă intrarea de la Delfinariul Constanța. Zona de pe partea stângă a bulevardului era străjuită doar de arbori înalți și nu de clădiri precum Lake View sau Pavilionul Expozițional. Cine trecea pe acolo putea să vadă lacul Tăbăcărie.

Același peisaj natural, ne-umbrit de clădiri haotice este și în stațiunea Mamaia. Cine reface acum același traseu aproape că nu mai vede lacul Siutghiol sau marea din cauza construcțiilor – unele de peste 8 etaje. Nici măcar parcul acvatic Aqua Magic, Telegondola sau pasarelele nu existau în 1999. În locul lor era o stațiune Mamaia verde și aerisită – numai bună pentru un turism de calitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*