VIDEO Ger în ajunul Bobotezei. IPS Teodosie a sfințit apa care va fi distribuită credincioșilor

IPS Teodosie
IPS Teodosie

Ajunul Bobotezei a adus la Constanța proverbialele temperaturi scăzute. La – 8 grade Celsius și pe un vânt tăios, Arhiepiscopul Tomisului a sfințit apa care va ajunge în casele creștinilor din tot județul Constanța.

Ceremonia a început cu o slujbă la Catedrala Aehiepiscopală Sfinții Petru și Pavel și a fost urmată de sfințirea apei din cisternele pompierilor. A urmat momentul umplerii butoaielor și apoi cel al îmbutelierii Agiasmei Mari.

În 2016 Arhiepiscopia Tomisului a pregătit peste 150.000 de sticle de plastic pentru credincioși. Recipientele vor fi aduse miercuri dimineață pe faleza Cazinoului și împărțite enoriașilor după slujba de Bobotează.

Programul zilei de Bobotează

Sfânta Liturghie va începe miercuri, 6 ianuarie, la ora 8.45 la Catedrala Arhiepiscopală. De la ora 11.45 se va porni în tradiționala Procesiune de Bobotează până pe faleza Cazinoului, unde ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul acesteia arhiepiscopul va arunca 3 cruci în apele mării.

După slujbă, care tradiționale, cu butoaie special pregătite, vor pleca pe principalele bulevarde ale municipiului: Mircea cel Bătrân, Mamaia, Tomis, 1 Mai, Ferdinand, I. C. Brătianu.

De la ora 15.00, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent la inaugurarea debarcaderului din localitatea Ovidiu.
Seara, începând cu ora 17.00, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din localitatea Techirghiol (str. Plantelor, nr. 3, lângă Grădinița nr. 2).

Ceremonii de ziua Sfântului Ioan Botezătorul

A doua zi, pe 7 ianuarie, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța, situată în zona Pod Butelii.

“Biserica a rânduit ca a doua zi după Botezul Domnului să fie cinstit soborul Sfântului Ioan Botezătorul, cel care L-a botezat pe Mântuitorul în apele Iordanului. Sf. Ioan Botezătorul este cel mai mare Proroc al Vechiului Testament și Înaintemergător al Domnului, pentru că a anunțat venirea lui Mesia, pregătind poporul să-L întâmpine”, spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*