VIDEO Expoziție inedită de flori ceramice la Delfinariul din Constanța

Delfinariul FOTO Cătălin SCHIPOR

Dacă ajungi în vizită la Delfinariul din Constanța, ai ocazia a de a vedea și o expoziție inedită în holul acestuia. Este vorba de creațiile artistice ale copiilor de la Clubul de Ceramică a Palatului Copiilor din Constanța.

Actuala expoziție are în spate o frumoasă colaborare între cele două instituții – Complexului Muzeal de Științe ale Naturii și Palatului Copiilor. Este vorba de un parteneriat în cadrul căruia au fost organizate mai multe evenimente cultural – artistice, axate pe domeniul nostru de activitate, sculptura plastică.

„Deschidem expoziția de ceramica – Lumea Florilor. Este vorba despre o colecție de lucrări, făcute de elevii cercului nostru, în primăvara acestui an, realizate din ceramică și colorate cu culori acrilice, care reprezintă practic universul floral. Ei au ales ca sursă de inspirație, și practic exponatele, pe care le-au găsit în cadrul Microrezervației și documentarea pe care au făcut-o ei în diverse alte locuri. Ideea lumii florilor a venit dintr-o altă temă pe care am lucrat-o noi în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii și anume o pictură murală pe care au făcut-o 30 dintre copiii noștri. Ducând mai departe această temă, fiecare a contribuit cu propria sa imaginație, uneori chiar depășind diversitatea pe care ne-o oferă natura în ceea ce privește florile“, spune Radu Fulga, profesor în cadrul Palatului Copiilor.

Cei care vor vizita Delfinariul au ocazia să participe și la un sondaj de opinie, în care se vor decide cele mai bune cinci lucrări. În zona exponatelor se găsesc fluturați pe care vizitatorii își pot menționa preferințele, fiecare lucrare fiind notată cu un număr, număr ce este atribuit unui copil. Este vorba de lucrări ale copiilor începători, cu mai puțin de un an de zile de modelare, sau copii cu mulți ani de zile de practică în spate.

„Toți cei care vor veni pot vedea în continuare pictura murală pe manejul din Microrezervație pentru că a fost apreciată. A mai fost o expoziție a copiilor în cadrul Acvariului care s-a transformat din temporară în permanentă. Acestea sunt expuse într-o manieră mai interesantă – sunt în bazinele în care sunt peștii. Aici sunt expuse florile, vor fi completate cu o expoziție exterioară în care vom avea alfabetul florilor și bineînțeles vom continua colaborarea în funcție de tematica pe care o vom alege. În august se sărbătorește săptămâna delfinilor și poate în acea perioadă vom avea ceva pregătit. Vom vedea cât de mult apreciază publicul acest tip de exponat ce vom pregăti și pentru anul viitor, sau pentru toamnă“, a precizat Angelica Curlișcă, șefa Secției Delfinariu din cadrul CMSN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*