VIDEO EXCLUSIV Traian Băsescu explică de ce nu trebuia Vergil Chițac să candideze. Chițac: “Băsescu face o confuzie”

Traian Băsescu. FOTO Adrian Boioglu
Traian Băsescu. FOTO Adrian Boioglu

Schimb de replici de la distanță între președintele Traian Băsescu și candidatul PNL la primăria Constanța, Vergil Chițac. Băsescu a explicat motivul pentru care i-a recomandat lui Chițac să nu se retragă de la Academia Navală și să candideze:

“Când l-am avansat amiral, special pentru el am modificat statutul Academiei care avea rang maxim Căpitan de rangul I. Am modificat în statutul Academiei funcția de amiral cu două stele și aș fi vrut să o ia și pe a doua”, a declarat Traian Băsescu.

Contactat de Constanța NEWS, Vergil Chițac susține că președintele Băsescu a confundat momentul schimbării de la Academie.

“În timpul mandatului comandantului dinaintea mea a existat o decizie a CSAT-ului prin care s-a transformat funcția de comandant al Academiei Navale de la gradul de Comandor la gradul de Contraamiral de flotilă cu o stea. Ca dovadă, cel care a fost Comandant al Academiei înaintea mea, a plecat contraamiral. Vorbesc de Contraamiralul Hăulică, iar eu când am venit comandant în 2010 funcția era de amiral cu o stea, așa cum este și acum. Prin urmare eu am fost avansat la Amiral cu o stea și nu putea să mi se mai dea a doua stea.

Cred că domnul președinte Băsescu m-a apreciat, dar cred că e o confuzie ca timp. Ea a existat, dar nu pe timpul mandatului meu”, a declarat Vergil Chițac în exclusivitate pentru Constanța NEWS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Mișcarea Populară | Traian Basescu”Claudiu Palaz se pregătește de trei mandate de primar la Constanta”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*