VIDEO Educația, așa cum trebuie ea făcută. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța ajută elevii constănțeni la orele de biologie

Păsări la Microrezervația Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Atât copiii cât și adulții pot afla mereu informații noi și pot afla lucruri necunoscute printr-o simplă vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – CMSN Constanța. Pot afla informații de la cele legate de spațiu, până la cele legate de mamifere, mamifere marine, păsări și multe altele. 

Imediat după ce pășești prin poarta CMSN-ului ești înconjurat de știință, sub diverse forme. Poți afla informații noi de la expozițiile permanente sau temporare, de la spectacolele delfinilor și a leilor de mare, sau le poți observa pe viu, urmărind animalele și păsările care trăiesc aici.

„Avem educație artistică, avem educație biologică, deoarece toată lumea știe că înainte de demonstrații se prezintă și se prezintă uneori foarte științific. Vom avea expoziția cu scheletul de balenă, cu oasele din alte specii de mamifere marine. Acum avem o evoluție a pământului. Muzeul de Științe ale Naturii din Constanța este mai aparte pentru că se bazează foarte mult pe animalele vii, și atunci, nu poți să dai animalul viu din mână în mână“ a precizat Angelica Curlișcă, Șef Secție Delfinariu CMSN.

Apropierea de subiect, a vedea pe viu ceea ce poate doar ai citit, te ajută să înțelegi mai bine anumite lucruri.

„Eu ca specialist în educație vă pot spune că orice muzeu, orice instituție muzeală, nu numai Delfinariul, dar și muzeul de Artă, de Istorie, sunt instituții de educație non formală și chiar informală. Contează foarte mult apropierea publicului de aceste instituții pentru a se stabili un proces educativ. E important să vezi cu ochii tăi niște lucruri, să poți discuta cu niște specialiști cum aici avem și să afli răspunsuri la propriile tale întrebări. În felul acesta se stabilește un proces educativ de foarte bună calitate, chiar dacă el nu este bazat pe structura formală, cu note, cu examene. Este un mod de educație foarte plăcut la care ne dorim să adere cât mai mulți copii“ este de părere Radu Fulga, profesor la Palatul Copiilor Constanța.

https://youtu.be/_YrVJs6yiOU

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*