VIDEO Drumul către Peștera a fost deblocat de Primărie după ce RAJDP nu și-a făcut datoria timp de 4 zile

Drumul deszăpezit de la Peștera
Drumul deszăpezit de la Peștera

Codul Portocaliu și mai apoi cel Galben de viscol a paralizat aproape tot județul Constanța. Pe hârtie, zeci de drumuri au fost închise de către Centrul de Comandă coordonat de ISU Dobrogea și Prefectura Constanța.

Acolo unde oamenii nu au putut să iasă din case timp de aproape 4 zile din cauza nămeților, măsura închiderii drumurilor era justificată, dar au fost și comune precum Peștera, izolate de câțiva centimetri de zăpadă.

Primarul comunei, Valentin Vrabie, declara în urmă cu două zile, pentru Constanța NEWS, că oamenii de la RAJDP “au trimis o Wola și s-a stricat Wola. E vorba de o porțiune de 3 kilometri pentru că în rest și-au făcut treaba perdelele forestiere. Nu a fost niciun utilaj până în acest moment. Avem acolo familii fără curent pentru că ENEL nu au drumuri deszăpezite să meargă să-și facă treaba. Au fost mai multe persoane blocate în zăpadă pe drumul Peștera – Pietreni și Peștera – Izvoru și i-am scos noi“.

Astăzi edilul a mobilizat toate utilajele locale și a reușit să facă în doar câteva ore ce nu a reușit RAJDP în 4 zile: deblocarea porțiunii de drum. Video filmat pe acea porțiune a Drumul Județean 222 Medgidia – Peștera arată foarte clar care este diferența de nivel între carosabilul deszăpezit și zona de câmp acoperită de zăpadă.

Marți seara, ISU Dobrogea lista drumul Peștera – Medgidia ca unul la care se lucrează.

“În anul 2012, prin troiene de un metru, se putea interveni cu utilajele pentru deszăpezire, pentru că cei responsabili conştientizau care le sunt obligaţiile şi îndatoririle faţă de cetaţeni. Şi acum, în anul 2016, când stratul de zăpada nu a depăşit zece centimetri, drumurile au fost închise de aceste autorităţi judeţene incompetente, care l-au luat pe NU în braţe. Nu se poate, nu permite legea, nu sunt bani, nu avem voie, nu am primit aprobare şi câte şi mai câte …. De fapt, aşa cum am mai afirmat, vorbim despre DEZINTERES total, INDOLENŢĂ ŞI INCOMPETENŢĂ! Vom îmbătrâni şi iarna ne va lua de fiecare dată prin surprindere!

Pentru că nu puteam sta cu mâinile în sân, aşteptând ajutor poate doar de la Dumnezeu, utilajele primăriei Peştera au intervenit şi au deblocat drumul pentru ca viaţa cetăţenilor să revină la normal”, a declarat Valentin Vrabie.

Sursă video: Constanța 100%

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*