VIDEO Decebal Făgădău explică întârzierile din programul de sărbători. La Festivalul Iernii Feeria nu e pe Gheață, iar iluminatul festiv din Constanța e oprit de contestațiile pentru licitații

Feerie pe noroi la Constanța
Feerie pe noroi la Constanța

A trecut mai bine de o săptămână din luna decembrie și Constanța nu are un Orășel al Copiilor terminat și nici nu vedem pe străzi luminițele de sărbători.

Primarul Decebal Făgădău recunoaște că partea festivă a sărbătorilor nu i-a reușit în acest an, dar are și explicații pentru fiecare situație care este acum în neregulă. Festivalul Iernii “Feerie pe Gheață” trebuia să ofere constănțenilor spectacole, evenimente și un patinoar gratuit în fiecare zi, începând cu 4 decembrie. Patru zile mai târziu suprafața de gheață nu este gata.

La licitația organizată de primărie au participat două ONG-uri și o persoană fizică. Primarul Făgădău spune că patinoarul va fi gata începând cu data de 8 decembrie. Întârzierea este datorată faptului că nu exista un branșament la rețeaua electrică.

“Patinoarul va funcționa până pe 28 februarie, în funcție de temperaturile de afară. El va fi gratuit pentru copii și tineri”, spune Făgădău.

Festivalul va rămâne la Pavilionul Expozițional doar până spre sfârșitul lunii decembrie.

Probleme sunt și cu iluminatul festiv. Decebal Făgădău spune că documentele au fost pregătite încă din luna august, dar actele au fost respinse de sistemul național care se ocupă de licitații. Motivul era unul lesne de înțeles: închirierea și beculețelor și activitatea de montare și demontare a lor trebuia contractată separat.

“Avem luminițele, dar avem contestație la montat și demontat. Așa se întâmplă în România. Vă asigur că vom avea luminițe. Mai târziu și pentru asta le vom ține mai mult. Evident, va fi până în Crăciun”, a precizat Decebal Făgădău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*