VIDEO Consilierul Tudorel Chesoi taie birocrația și taxele mari de debranșare de la RADET

Consilierul local Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu
Consilierul local Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu

O simplă procedură de debrnșare de la apa caldă și căldură îi face pe constănțeni să completeze 25 pagini de documente și să plătească taxe absurd de mari. Echipa Constanța NEWS a scris deja despre toate aceste probleme care nu fac altceva decât să țină birocrația la cote ridicate.

Citește și: Procedura aberantă prin care te debranșezi de la RADET. Birocrația și taxele uriașe îi fac pe mulți constănțeni să se răzgândească

Însuși primarul interimar Decebal Făgădău a declarat că s-a debranșat de la RADET și a ales să se încălzească cu o centrală termică de apartament. Chiar și așa, birocrația nu a scăzut, iar costurile de debranșare rămân ridicate.

Consilierul municipal Tudorel Chesoi pregătește însă o propunere de hotărâre de Consiliu Municipal care să reglementeze debranșările în sensul scăderii taxelor și a volumului de acte necesar pentru debranșare. El susține că documentația solicitată de RADET este foarte voluminoasă și propune ca taxa pentru emiterea procesului verbal de debranșare să fie redusă de la 496 lei la 50 lei. Aceasta va include și realizarea lucrărilor de către angajații RADET.

În plus, avizul pentru deconectare se va emite gratuit, și nu în schimbul sumei de 177 lei, așa cum este în prezent.

O altă propunere a consilierului Tudorel Chesoi este ca toți constănțenii care doresc debranșarea să aibă dreptul să depună actele în orice perioadă a anului. În momentul de față există posibilitatea depunerii de documente doar de pe 15 mai până în luna septembrie.

Hotărârea lui Tudorel Chesoi ar putea fi votată în ședința de Consiliu din luna Aprilie 2016.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Ce s-a intamplat cu aceasta initiativa? Vreo speranta pentru platitorul de servicii RADET sau a fost doar praf in ochi?

    • @Virgi: Proiectul de hotarare a fost depus in urma cu aproape o luna la Primaria Constanta. De acum inainte depinde de primar sa-l adauge pe ordinea de zi si de consilieri sa-l voteze.

1 Trackback / Pingback

  1. Procedura aberantă prin care te debranșezi de la RADET. Birocrația și taxele uriașe îi fac pe mulți constănțeni să se răzgândească | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*