VIDEO Accident mortal cu fugă de la locul faptei, curse de mașini, șoferi beți, motocicliști urmăriți de poliție și bunici “aerieni” la volan – bilanțul unui week-end în județul Constanța

Polițiștii s-au confruntat cu mai multe accidente rutiere. FOTO Cătălin SCHIPOR

Weekendu-l 14-15 iulie, a fost unul cu un număr mare de evenimente rutiere în tot județul Constanța, polițiștii confruntându-se cu cazuri care mai de care mai diferit. Au avut de la găsirea unui șofer care a fugit de la locul producerii unui accident mortal, până la urmărirea unui motociclist fără permis ce s-a oprit într-o bordură.

În seara de 15 iulie, oamenii legii au reușit, în jurul orei 19.00 să îl identifice pe conducătorul autoturismului marca Mercedes Benz, în vârstă de 30 de ani, care a părăsit locul producerii unui accident mortal. Acesta, în jurul orelor 1.30, circulând pe DN 39, banda 2 a sensului Constanta-Mangalia, când a ajuns în localitatea Tuzla, a acroșat o persoana de sex masculin de 65 de ani și a părăsit locul accidentului. Ceea ce nu știa șoferul era faptul că victima se afla deja căzută pe carosabil pentru ca în urmă cu aproximativ 2 minute înainte, angajată în traversare prin loc nepermis, fusese acroșată de un autoturism marca Volskwagen, condus pe același sens de mers de o persoana de sex masculin. Persoana vătămată a decedat la fata locului.

Șoferul fugar a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi depus în C.R.A.P. Constanţa, urmând să fie prezentat instanţei de judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de sâvărşirea infracţiunilor de ucidere din culpă.

În jurul prânzului a zilei de 15.00,  femeie, 44 ani, a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Constanța către Mihai Viteazul. În zona Popasului Tașaul, deși avea indicatorul „Depășirea Interzisă“, s a angajat în depășirea unui ansamblu de vehicule, condus de un bărbat în aceeași direcție. La reintrarea pe banda corespunzătoare direcției de deplasare, a acroșat partea dreapta fata a capului tractor și a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile către dreapta.

Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto și a pasagerei dreapta fata și vătămarea corporală gravă a pasagerilor din spate în vârstă de 69 ani și 74 ani.

A urmat în jurul orei 18.00, un accident rutier produs cel mai probabil, în urma unei curse ilegale de mașini. Un autoturism Mercedes s-a răsturnat pe strada Silozului la ieșire din municipiul Medgidia. Potrivit martorilor, două autoturisme se întreceau, iar șoferul uneia dintre ele a pierdut controlul volanului a părăsit partea carosabilă și a ajuns în curtea unei stații de gaze. Potrivit martorilor, în mașina respectivă se aflau trei persoane, iar două dintre ele au fugit. Cea de-a treia a fost rănită, fiind preluată ulterior și transportată la spitalul din Medgidia.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Puțin mai târziu, un individ de 50 de ani, beat, s-a urcat la bordul unei mașini în care a înghesuit cât de mulți copii au încăput și a plecat cu ei pe DN 2A, dinspre orașul Ovidiu către localitatea Lumina. Într-o curbă a pierdut controlul direcției de deplasare către dreapta într-o curbă la stânga, răsturnându-se în afara părții carosabile.

Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală ușoară a unui bărbat de 23 de ani și a 5 minori, cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, pasageri în autoturism.

La scurt timp, în jurul orei 20.02, un bărbat în vârstă de 56 de ani din Techirghiol a condus un autoturism marca Ford în parcarea hotelului Jennifer, din localitatea Eforie Nord, iar la ieșire din parcare, nu a acordat prioritate de trecere, încercând să efectueze virajul la stânga peste marcajul longitudinal continuu, care separa sensurile de mers, unui autoturism marca Dacia Logan, condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Eforie Nord, care circula regulamentar pe bd. Republicii.

Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a conducatorului autoturismului marca Dacia.

Doi pietoni, soț și soție au fost accidentați în jurul orei 22.15 pe o trecere de pietoni de pe DN 39 în Eforie Sud, la intersecția cu strada Bucovinei, alegându-se cu picioarele rupte. Șoferul vinovat era un bunic în vârstă de 78 de ani.

Zece minute mai târziu, un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din orașul Techirghiol, a condus un auto marca BMW pe strada Nicolae Balcescu din localitatea Techirghiol, dinspre strada Tudor Vladimirescu către strada Plantelor. Când a ajuns în zona imobilului cu nr. 45, a surprins și accidentat o minoră, în vârstă de 15 ani, din orașul Techirghiol, care se deplasa pe partea dreapta a părții carosabile, neexistând trotuar. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind ulterior identificat în localitatea Techirghiol.

Individul se afla într-o stare avansată de ebrietate, iar în urma analizării mostrelor biologice, a rezultat faptul ca acesta avea o alcoolemie de 1,90 mg/l alcool pur în sânge.

În jurul orei 23.00, un motociclist ce se deplasa pe bulevardul Mamaia, dinspre strada Soveja, nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale unui echipaj al Serviciului Rutier aflat în zonă. Drept urmare, oamenii legi au pornit în urmărirea lui,  iar la sensul giratoriu din zona Pescarie, a pierdut controlul direcției de mers, oprindu-se în bordura. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei. Conducătorul moto de 30 de ani din Ovidiu a fost verificat în bazele de date informatizate ale poliției și s-a constatat faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru categoria A.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*