Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța cere socoteală prefectului pentru camerele de supraveghere amplasate în instituție

Camere de supraveghere. FOTO Adrian Boioglu

Vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Claudiu Iorga Palaz, a solicitat astazi prefectului judetului Constanta, Adrian Nicolaescu, prin adresa nr. 10089 din 24 aprilie 2017 sa explice daca are acordul angajatilor pentru montarea sistemelor de monitorizare video. Amintim ca, zilele trecute, vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta a sesizat aparitia unor dispozitive de supraveghere la etajele I si II ale Palatului Administrativ, unde functioneaza si birourile Consiliului Judetean Constanta.

Vicepresedintele CJC, Claudiu Iorga Palaz, afirma ca decizia Institutiei Prefectului intra sub incidenta prevederilor art. 8 din Decizia nr. 52/2012 a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video.

“Solicit expres, pe cale oficiala, Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sa verifice daca Institutia Prefectului a respectat obligatia de informare prealabila a angajatilor cu privire la supravegherea video realizata de institutie si daca a fost obtinut consimtamantul expres al acestora, asa cum prevede art. 8 din Decizia nr. 52/2012. De asemenea, solicit Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sa verifice daca Institutia Prefectului a transmis in prealabil catre aceasta Autoritate o notificare cu privire la efectuarea prelucrarii datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform articolului 22. alin. (1) din Legea nr 677/2001. In mod oficial, solicit reprezentantilor Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sa verifice daca au fost indeplinite, in prealabil, toate obligatiile prevazute de Legea 677/2001”, a subliniat Claudiu Iorga Palaz.

Totodata, vicepresedintele CJC a sesizat prin adresa nr. 10088/24.04.2017, inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 0009421 din 24.04.2017, efectuarea unui control la Institutia Prefectului – Judetul Constanta pentru a verifica daca exista avizele necesare efectuarii unei monitorizari video.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta considera ca Institutia Prefectului are obligatia sa faca dovada respectarii legislatiei in vigoare. Mai mult, vicepresedintele CJC afirma ca va lua toate masurile in vederea aplicarii sanctiunilor prevazute de lege prin sesizarea organelor de urmarire penala sub acuzatia de abuz in serviciu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*