Viața ARE un preț! Primăria Constanța pune la bătaie 2 milioane de lei pentru salvamarii din Mamaia și Constanța, dar caută prețul cel mai scăzut

Salvamar pe plaja, mare agitata, valuri mari. FOTO Catalin Schipor

Nici nu a început bine sezonul estival și pe litoral au apărut deja cazurile de înec. În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, medicii au avut cel puțin 6 solicitări pentru pacienți care s-au aventurat în largul mării.

Paradoxal, Primăria Constanța abia a anunțat licitația pentru Serviciul de Salvare Acvatică – Salvamar și Prim-ajutor pentru plajele din Constanța și stațiunea Mamaia. Contractul se semnează pe 12 luni, iar prețul total este de 2,08 milioane lei + TVA.

Primăria cere garanții, dar nu oferă siguranța plăților

Primăria Constanța cere o garanție de participare de 20.000 lei, dar și o altă garanție de bună execuție de 5% din prețul contractului. Ofertele trebuie depuse până la 4 iunie 2018, iar criteriul de selecție este “Prețul cel mai scăzut”.

Conform organizatorului licitației, serviciile de salvamar sunt necesare de la 1 iunie la 15 septembrie, dar perioada se poate prelungi până la 30 seprembrie. Primăria solicită 57 persoane pentru posturile de salvatori pentru stațiunea Mamaia. Încă 19 vor fi personal de pază, șefi sau personal de prim-ajutor.

În plus, în Mamaia vor fi amplasate cinci puncte de prim ajutor la Pescărie, Cazino Mamaia, Hotel Albatros și plaja Fratelli. Alte două asemenea puncte vor fi amplasate pe plaja Modern din oraș.

Echipele de intervenție trebuie să lucreze în fiecare zi de la ora 8:30 până la 19:30. Primăria Constanța spune însă că plățile vor fi efectuate doar după ce sumele vor fi decontate de la bugetul de stat. Beneficiarul se obligă să achite penalități de 0,03% pentru fiecare zi de întârziere.

Cu ce sunt dotați salvamarii

Dotările salvamarilor nu sunt asigurate de Primăria Constanța, ci trebuie să fie parte din echipamentele firmei care asigură acest serviciu. Fiecare salvator va purta tricouri și pantaloni cu însemnele “SALVAMAR”. În Mamaia, vor exista 4 șalupe cu motor, 19 caiace și tot atâtea planșe de salbare. Salvatorii au nevoie de echipament complet, colaci de salvare, fluier, targă și Jet-Ski.

Echipamente similare, dar la jumătate față de cele din Mamaia vor fi și pentru plajele Constanței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*