Vârstnicii de la căminul din Constanța au fost răsfățați pentru o zi. Acțiune inedită a Asociației “Niciodată Singur”

Acțiune socială la căminul de bătrâni Constanța
Acțiune socială la căminul de bătrâni Constanța

O primăvară frumoasă înseamnă renașterea speranței, zâmbetelor și bucuriei, chiar și pentru vârstnicii singuri din România. Cu ajutorul voluntarilor, al partenerilor și sponsorilor, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor a alungat tristețea iernii și povara singurătății bătrânilor pe care îi sprijină în 5 orașe din România prin Balul Primăverii organizat la București pentru 120 de persoane, prin cadouri simbolice și vizite de mărșisor la domiciliul a 100 de bătrâni singuri și ateliere de flori, mărțișoare și felicitări oferite celor 810 vârstnici din căminele de bătrâni.

Vârstnici care locuiesc singuri la domiciliul lor și în 3 centre rezidențiale din București au fost însoțiți de voluntarii asociației la Balul Primăverii. In atmosfera de petrecere asigurata de baloane si cadouri, martisoare si premii de tombola, bunicutii au simtit spiritul primaverii si bucuria de a iesi din casa sau din camin dupa lunga iarna. Unii dintre ei chiar au avut curajul de a face cativa pasi pe ringul de dans pe ritmul melodiilor pe care le cunosc atat de bine si de a canta sau de a recita cateva din operele preferate.

La Brăila, 50 de vârstnici greu deplasabili au primit vizita voluntarilor cu flori și cadouri de mărțișor, iar 20 de persoane au participat la Concertul Simfonic susținut de Filarmonica Lyra –George Cavadia, un cadou de suflet laînceput de primăvară.

In centrele rezidentiale pentru varstnici cu greu distingi zilele, saptamanile sau anotimpurile. De cele mai multe ori, zilele si orele trec una dupa alta, intre aceiasi pereti si intre aceleasi fețe. Inarmati cu flori, hartie colorata si dulciuri, voluntarii Niciodata Singur s-au transformat in vestitori ai primaverii si alaturi de bunicutii din București, Ploiești și Pitești au reusit sa alunge pentru cateva ore singuratatea, tristetea si boala.

La Constanța, voluntarii și sponsorii locali au răsfățat vârstnicii din căminul de bătrâni cu dulciuri și flori, iar doamnele s-au bucurat de o sesiune de machiaj, coafură și manicură. Atenția primită și timpul petrecut alături de prietenii mai tineri sunt cea mai mare bucurie a bunicuțelor.

Toate aceste acțiuni sunt posibile datorită generozității sponsorilor, a donatorilor și a partenerilor asociației. Cei care doresc să susțină cauza vârstnicilor până pe 25 mai prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit al persoanelor individuale. Detalii pe http://www.niciodatasingur.ro/2-la-suta-pentru-varstnici.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*