Vânzătorii de petarde fără autorizație au fost prinși de jandarmi

Petarde și artificii confiscate de Jandarmi
Petarde și artificii confiscate de Jandarmi. FOTO arhivă

Jandarmii au surprins cinci persoane care ofereau spre vânzare 1650 obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice(petarde), fără a  deţine autorizaţie şi fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul  Grupării Mobile “Tomis” Constanţa, a surprins în zona Depou, capăt linie 101-102, două persoane care comercializau produse pirotehnice.

A.C. de 19 ani şi M.U. de 27 ani, din Constanţa,  doreau să vândă persoanelor din zonă, 1650 de obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice (petarde). Pentru obiectele pirotehnice aflate în 27 cutii, „comercianţii” nu aveau autorizaţie şi nici nu erau  inscripţionate  clasele din care fac parte.

Au fost întocmite actele de constatare  pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distacţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege. Actele şi petardele urmează a fi  înaintate la Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*