VIDEO Primarul Valentin Vrabie răspunde atacurilor venite din partea PMP și PNL: “Poate trebuie să-i mai învăț eu Administrație Publică”

Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu
Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu

Campania electorală, începe cu atacuri și comunicate de presă murdare între partidele din Constanța. Primii pe listă sunt PMP și PNL.

În ultimele zile, atât Partidul Mișcarea Populară, cât și Partidul Național Liberal au transmis comunicate de presă în care criticau atitudinea primarului Valentin Vrabie la o presupusă neînțelegere cu un liberal din comuna Peștera. Ambele partide îl acuzau pe Valentin Vrabie că ar fi fost autorul unor violențe fizice și verbale, lucru care nu a fost până acum probat și nici măcar cercetat de anchetatori.

Primarul de la Medgidia era luat la rost de fostul prefect și actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, pentru că nu a pus la dispoziția unui liberal raportul Curții de Conturi din comuna Peștera.

“Așa că, domnule Vrabie de la A.L.D.E., îți solicit public să pui la dispoziția presei RAPOARTELE CURȚII DE CONTURI din perioada 2012-2016 ale ultimului dumneavoastră mandat de la Peștera”, transmitea Claudiu Palaz prin intermediul unui comunicat de presă.

Primarul de la Peștera nu a întârziat să răspundă acestor acuzații nefondate. Valentin Vrabie a expicat eroare în care se află președintele PMP Constanța, precum și faptul că în perioada 2012 – 2016 nu a existat decât un singur control al Curții de Conturi, iar raportul final este deja public. De altfel, același raport a fost folosit, fără rezultat, de candidatul PNL la Primăria Medgidia în campania electorală.

“Domnul Palaz e un om de administrație din ce știam eu și mă miră reacția dumnealui. Curtea de Conturi vine la o primărie de comună din trei în trei ani. Ultimul control la Primăria comunei unde am fost eu primar a fost în 2013. Acel raport se află pe site-ul curții de conturi. E public și îl vede toată lumea. Nu știu dacă trebuie să-i răspund eu domnului Palaz sau trebuie să-l mai învăț ceva despre Administrația Publică.

Nu mă mir de ce județul Constanța este atât de distrus din punct de vedere economic, social, cultural, dacă dumnealui cu amprenta specialistului în administrație publică, așa cum se declară, nu știe că nici nu trebuie să-mi ceară mie, ci poate să se adreseze către Curtea de Conturi sau poate să intre pe site-ul Curții de Conturi și să descarce de acolo raportul din 2013.

Pot să spun că în iunie 2016 s-a întors acest raport pe toate părțile, dar asta e campania electorală. Am ales să mă implic pentru că am hulit clasa politică, pentru că le-am zis că nu fac destul pentru cetățeni. Eu nu sunt un laș și vreau să și dovedesc acest lucru, m-am implicat în politică pentru cetățenii municipiului Medgidia. Avem atât de multe nevoi și probleme, încât dacă aș sta să pozez într-o persoană curată și imaculată, probabil peste patru ani n-aș putea să arăt rezultatele mele. Am ales să intru în această zonă mizerabilă, cu riscul de a mă stropi și eu de puțină mizerie, că asta este, dar după patru ani, cetățenii municipiului Medgidia îmi vor mulțumi pentru că faptele vor fi cele care vor fi dovada clară a bunei mele intenții”, a declarat Valentin Vrabie pentru Constanța NEWS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*