UPU SCJU – SMURD Constanța au primit prin sponsorizare un incubator în valoare de 45.000 de lei

Elicopterul SMURD Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) SMURD Constanța are, de curând, în dotare, un incubator neonatal de transport, absolut vital micilor pacienţi. Banii – 45.000 de euro au venit dintr-o donație privată către  Fundaţia pentru SMURD.

Echipamentul va fi folosit atat pentru misiunile din județul Constanţa cât şi din judeţele învecinate. Acesta este singurul incubator din zonă adecvat atât transportului cu elicopterul, cât şi cu ambulanțele SMURD. Aparatul este special conceput pentru nou-născuţii la termen şi copiii născuţi prematur, indiferent de greutate. Prima intervenție a avut loc pe 1 decembrie 2017 iar în prima lună de la primirea acestui incubator au avut loc 4 misiuni de salvare.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța este recunoscătoare firmei donatoare, mai ales în condițiile în care Constanța nu mai avea un incubator de transport încă din 2015. Folosirea unui astfel de incubator crește semnificativ șansele de supraviețuire în cazurile grave iar existența acestuia este imperios necesară având în vedere că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este spital de nivel I A şi funcţionează ca Spital Regional pentru Regiunea 7 Sud-Est, iar Maternitatea este nivel III primind nou-născuţi şi din judeţele limitrofe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*