Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi oprită pentru 50 zile

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

Mai bine de o lună și jumătate de testări, inspecții și mentenanță pentru Reactorul 1 al Centralei Nucleare. Unitatea va fi oprită pe 6 mai la ora 23.00, așa cum se întâmplă din doi în doi ani.

În cele 50 de zile vor avea loc mai multe teste care se pot desfășura doar cu centrala oprită. Totodată, vor fi implementate și modificări pe anumite sisteme.

Opririle planificate sunt considerate proiecte ale companiei, inițiate cu aproximativ 24 luni anterior datei planificate. Oprirea din acest an va fi una mai lungă pentru că sunt planificate lucrări suplimentare de întreținere a generatorului cu aburi. Acesta este un demers standard implementat de centrală doar o singură dată pe toată durate de viață de 30 ani a unei unități nucleare.

Reprezentanții CNE Cernavodă spun că după terminarea lucrărilor, producția va crește cu 1,5 – 2% față de nivelul prognozat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*