Unde sunt candidații aceia pe care abia așteptam să-i votăm?

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

După tragedia din Colectiv România a părut că a înțeles în sfârșit că nu se mai poate așa, că e nevoie de o schimbare adevărată. Am primit atunci o demisie din partea lui Ponta și ne-am ales cu un Guvern nou.

Are cineva senzația după șase luni că s-a schimbat ceva? Eventual lumea a uitat cât de nocivi au fost cei de la PSD și acum îi votează pentru că sunt un partid care promite ceva în plus…

La Constanța, au început să apară candidații pentru posturile de primar și consilieri locali. Nimeni nu s-a grăbit să-și anunțe candidatura pentru că nu voiau să fie “sfâșiați” de presă sau de contracandidați. Ba chiar am văzut cum anumite partide au anunțat anumiți candidați și apoi s-au răzgândit. E si normal! Unii au fost condamnați, alții arestați în dosare noi, alții au demonstrat că stau foarte prost în sondaje.

Mie îmi lipsesc candidații buni. Recunosc că prin județ sunt oameni interesanți. Unii care au mai fost primari și au făcut treabă, alții care vin cu forțe proaspete și se aruncă în luptă, dar la Constanța nu văd nimic care să mă atragă. Dreapta este fragmentată, așa cum a fost în ultimii 15 ani, iar stânga profită de asta.

Problema e alta: nu văd oamenii aceia noi pe care merită să îi votezi, oamenii pentru care ieși din casă convins că ei vor aduce marea schimbare în bine pentru Constanța. Avem de ales între candidații care apar la fiecare patru ani, între oamenii “cuiva” sau ai “altcuiva”. Nici măcat independenții nu-mi inspiră încredere când e vorba de scaunul de Primar.

Nu întreb eu cu cine votez pentru că bănuim deja cine o să câștige. Dar întreb: eu când o să am un candidat excelent cu care să vreau să votez cu adevărat?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*