Un transfer de ţigări de contrabandă s-a sfârşit prost

BMW cu tigari Ashima de contrabanda. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au depistat în flagrant doi cetățeni români care se ocupau cu traficul şi comerţul de țigări de contrabanda.

Acţionând pe baza unor informaţii, în cursul zilei de 24 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au depistat, pe raza municipiului Constanţa, două persoane de sex masculin ce făceau transferul unei cantităţi mari de țigări de contrabandă din portbagajul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în România.
Polițiștii de frontieră au stabilit că era vorba despre cetățenii români I.E. şi S.G., în vârstă de 22 de ani, respectiv 40 de ani, ambii cu domiciliul în municipiul Constanţa.
În urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră, asupra mijlocului de transport, a fost descoperită cantitatea de 30.000 de țigarete – 1.500 pachete, marca Ashima.
Cel care livra ţigările, I.E. a declarat anchetatorilor că a achiziționat țigările din localitatea de domiciliu de la persoane necunoscute și intenționa să i le comercializeze lui S.G.
În urma celor constatate, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete în valoare de 15.000 lei, iar autovehiculul în valoare de 8.000 euro a fost indisponibilizat.
Bărbaţii sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă – deţinerea, transportul şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*