Un pescador turcesc a fost surprins la braconat în Marea Neagră, de o navă a Poliţiei de Frontieră

Pescador turcesc prins la braconat
Pescador turcesc prins la braconat

Nava MAI 1101 din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat,în baza unei informaţii a lucrătorilor Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră, la aproximativ 64 de mile marine est de localitatea Constanţa, pe 03.04.2017, în jurul orei 21.00,  o ambarcaţiune suspectă că desfăşura activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Ambarcaţiunea, identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia, inscripţionat “CAN HAN”, nu s-a supus somaţiilor verbale, pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale.

Astfel, poliţiştii de frontieră au executat focuri de avertisment, folosind armamentul de la bordul navei PFR, cu respectarea prevederilor legale.

Echipajul pescadorului a ignorat avertismentul polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea, ulterior intrând în coliziune cu nava MAI 1101, provocând acesteia pagube minore.

La ora 23.10, pescadorul a fost oprit, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu s-a putut efectua un control la bordul navei, aceasta fiind remorcată către Portul Constanța.

În data de 04.04.2017, pescadorul a fost adus în Portul Constanţa, iar poliţiştii de frontieră au demarat efectuarea cercetărilor specifice, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit și Acvacultură și ai Căpităniei Constanţa.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, “pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului” şi “distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*