Un nou control al OPC cu scandal! De data asta, neregulile au fost găsite la un magazin ce vindea pește în Piața Griviței

control opc magazin peste 1

Cu un miros ce te apuca de nas încă de când erai pe stradă, un magazin de desfacere a peștelui din Piața Griviței a fost vizat de un control al comisarilor OPC, după ce s-a primit o sesizare de la un client.

Ajunsă la fața locului, echipa de control a găsit aproximativ 100 de kilograme de pește ținut în condiții improprii. Acesta avea aproximativ 12 – 12,7 grade, în condițiile în care trebuie să aibă 0,4. Șeful echipei l-a contactat telefonic pe unul dintre patronii magazinului, iar acesta i-a spus că este ofițer DGIPI sub acoperire, și că se află în vacanță în Grecia,

„Peștii nu au vrut să rămână la temperatura la care ar fi trebuit să stea. Este și o perioadă de viroze, deci probabil a vrut să stea la o temperatură de cazare hotel. Este o dramă! Trei sferturi din cantitatea de pește stătea la o temperatură de 12-19-22 de grade Celsius. Parte din peștele depozitat în frigider avea muște moarte deasupra lui, mirosul nu putem să îl redăm. Ne putem doar strâmba sugestiv. Mare parte din pește va fi oprit de la consum. Am solicitat prezentarea de documente, dar indiferent, cel care l-a pescuit și îl comercializează specifica că peștele să fie ținut la 0.2-0.4 grade. Așa cum bine știm, produsele din pește și peștele au un potențial periculos de toxinfecție alimentară. Dacă nu e un pahar spart, este un ofițer acoperit de la unitatea 0962 sau doi și un sfert. Mi s-a spus că nu scap fără dosar penal. Patronul e în Grecia. Cei care conduc această unitate, știu că lucrurile nu pot ajunge pe acest palier – să ne amenințăm. Dacă nu am cedat presiunilor de sânge, nu voi ceda presiunilor de uniformă. Am convingerea că un om care nu știe să își respecte consumatorii, nu poate face parte dintr-o structură care asta face – contrainformațiile protejează în sine consumatorii de zi cu zi”, a declarat Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu

Comisarii OPC au solicitat și prezența polițiștilor de la Investigarea Fraudelor, după ce nu li s-a prezentat nici un act de proveniență a peștelui din magazin. La îndemnul patronului, vânzătoarea din magazin a plecat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*