Un inspector antifraudă din Constanța, trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență

Inspectorul antifraudă cerea 3000 euro pentru un dosar rezolvat
Un polițist din Valu lui Traian a refuzat 800 de euro mită de la un bărbat prins la volan fără permis de conducere

Șpagi pentru oprirea controalelor Direcției Antifraudă Fiscală. De asta se face vinovat un inspector al instituției care a fost prins de procurorii DNA după ce a pretins și primit 13.000 lei.

Anchetatorii spun că Adrian Dumitru Popa, inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța se face vinovat de 4 infracțiuni de luare de mită și una de trafic de influență. Totodată, Florin Zarughevici este cercetat pentru complicitate la luare de mită.

Popa a primit șpăgi de 13.000 lei și a mai și pretins alți 3000 euro de la patronul unei societăți comerciale. Pe 3 septembrie 2015, inspectorul șpăgar a fost prins în flagrant atunci când ridica banii. Procurorii DNA spun că intermediarul șpăgii a cerut afaceristului 5000 euro și și-a oprit 2000 euro pentru sine. Banii erau meniți să stingă o datorie pe care omul de afaceri o avea către statul român, în valoare de 500.000 lei.

Dosarul celor doi a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*