Un individ a convins un minor să îi dea 15.000 euro din banii părinților și și-a cumpărat o mașină

Un minor a fost convins de un individ pe care abia îl cunoștea, întâlnit la o petrecere, toți banii părinților pe care îi avea în casă, 15.000 euro. După ce a primit banii, respectivul, care era urmărit național, fiind condamnat definitiv, a dispărut.

Victima și infractorul s-au cunoscut la o petrecere în seara de 11 iunie, unde primul s-a lăudat că are în casă 15.000 de euro, bani pe care părinții săi îi aveau de la vânzarea unui bun. Văzând oportunitatea, cel cunoscut drept „Răzvan“, s-a împrietenit cu el și i-a cerut banii pentru scurt timp, cât să îi arate unei mătuși că s-a ajuns. Naiv, adolescentul i-a adus banii, urmând ca a doua zi să îi recupereze. Numai că „Răzvan“ nu a mai fost de găsit. În cele din urmă, pe 14 iunie a fost nevoit să le spună și părinților că a pierdut toți banii.

Cazul a ajuns pe masa Polițiștilor Secției 3, care au deschis un dosar penal. Anchetatorii au stabilit că suspectul în vârstă de 20 de ani era urmărit național este urmărit național prin dispoziția emisă de IPJ Bacău, pe numele său fiind dispusă măsura educativă a internării într-un centru, pentru o perioadă de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Pe baza unor informații s-a aflat că respectivul se ascundea într-o locuință din Eforie, acolo unde avea o concubină. S-a făcut filaj, iar în noaptea de 14 spre 15 iunie, a fost observat într-un autoturism BMW. A avut loc o scurtă urmărire, suspectul fiind oprit însă, înainte de a ieșit în DN 39.

Polițiștii au găsit în autoturism suma de 4.550 de euro, o parte din banii „împrumutați“ de la tânărul de 17 ani, iar ulterior s-a stabilit că autoturismul respectiv, un BMW din 2004, a fost achiziționat la data de 13 iunie, contra sumei de 6000 de euro, bani care proveneau din aceeași sumă primită la data mai sus-menționată.

Persoana în cauză a fost escortată în județul Brăila, fiind ulterior preluată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale al IPJ Bacău în vederea introducerii în Centrul Educativ de la Târgu Ocna, județul Bacău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*