Un grup de indivizi care „furau“ motorină de pe navele ce treceau pe Dunăre au fost prinși în flagrant

Suspectii au fost urmariti si filmati in timp ce actionau. FOTO Politia Romana

Polițiștii de la Transporturi au urmărit o perioadă bună de timp un grup de cinci persoane bănuite de contrabandă cu motorină. Când au fost date și probe suficiente, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare, iar cu această ocazie au fost confiscate peste 4 tone de produs petrolier, o barcă, 5 motoare de barcă și sume de bani.

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi au desfășurat o acțiune în baza planului EXCISE 2017, depistând în flagrant doi bărbați, cu vârste de 36 de ani, respectiv 40 de ani, din localitatea Dunăreni, județul Constanța, în timp ce sustrăgeau cantitatea de 800 de litri produs petrolier cu miros specific de motorină, de la trei nave ce tranzitau fluviul Dunărea.

De asemenea, polițiștii au efectuat cinci percheziții pe raza localității Dunăreni, la persoane fizice și juridice, în urma cărora au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 4130 de litri produs petrolier cu miros specific de motorină, o barcă, cinci motoare de barcă, trei plase de pescuit tip setcă monofilament, precum şi sumele de 3630 de lei și 1595 euro.

Totodată, polițiștii au identificat cantitatea de 4330 de litri produs petrolier, care a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.
Alături de cei doi bărbați prinși în flagrant, polițiștii au mai reținut, pe bază de ordonanțe pentru o perioadă de 24 de ore, alți trei bărbați, cu vârste între 43 și 50 de ani, domiciliați tot în localitatea Dunăreni. Ulterior, toate cele cinci persoane au fost prezentate Judecătoriei Constanța, care a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind încarcerate în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

În acţiune au fost angrenaţi şi poliţişti ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale al I.P.J. Constanța și ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*