Un elev din Constanța, admis la Tabăra de vară a Universității Stanford

Alex Oprea la ISWEEP
Alex Oprea la ISWEEP

Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, pasionat de fizică și premiat la diverse olimpiade și concursuri naționale și internaționale, a fost admis ca bursier la ”Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes”, o prestigioasa tabără de vară a Universității Stanford din Statele Unite, în care sunt admiși numai elevii foarte talentați din punct de vedere academic și motivați pentru reușită, din întreaga lume.

Acest program oferă oportunitatea elevilor de liceu pentru a-și dezvolta curiozitatea intelectuală și pentru a întâlni și colabora cu alți elevi care au aceleași interese și abilități. Participanții sunt încadrați într-un program intensiv de studiu care prezintă subiecte ce nu sunt de obicei întâlnite în programa școlară specifică pentru liceu.

Alexandru a fost admis in cadrul programului ”Introducere în inginerie”, ce va fi susținut de către profesori de înaltă clasă din cadrul universității sus-numite, în perioada 25 iunie – 14 iulie 2017. El a susținut o serie de probe ce au constat din realizarea unor eseuri cu tematici diferite: ”De ce sunt un elev bun?”, ”Impactul familiei în succesul meu” sau ”Activitățile mele extracurriculare”, prin care comisia de înscriere căuta elevi ce dovedesc o ingeniozitate deosebită, experiență în domeniul de studiu și bune abilități sociale.

De asemenea, Alexandru și-a prezentat seria de succese și premii obținute până acum, dar și o prezentare din partea unui profesor care a colaborat cu el, în cazul de față, d-na prof. Victoria Olaru, care i-a ghidat pașii spre succes în domeniul fizicii.

Din palmaresul impresionant al tânărului Alexandru, putem menționa medalia de argint la Olimpiada Naționala de Fizică, obținerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematică, Premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul ”Turtle”, Premiul III la Concursul International de robotica ”Robochallenge” și medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internațională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susținute.

Concursul, organizat la Houston, SUA, în luna mai, anul trecut, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de țări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul “Scientialab of future”, un laborator virtual de programare web.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*