Un adevărat Carusel Cooltural la Mamaia. Horaţiu Mălăele, Iuri Luncaşu şi (re)descoperirea Constanţei antice şi moderne!

Carusel Cooltural la Mamaia
Carusel Cooltural la Mamaia

În această seară, vă invităm, începând cu ora 19.15, la inaugurarea Cortului Turistic al Caruselului Cooltural „Descoperă atracţiile Constanţei“, cu un vernisaj al unei expoziţii de excepţie, marca Gabriel Lungu, sub egida Asociaţiei „Farul Ospitalier“. Acest eveniment este primul dintr-o serie care va celebra frumuseţile oraşului nostru şi artiştii talentaţi al Constanţei. Cu ocazia acestei inaugurări, arta coboară de pe scenă pe promenadă, într-o prelungire firească a necesităţii de a fi în mijlocului publicului, cunoscător sau potenţial.

Şi pentru că turismul şi cultura îşi împletesc semnificaţiile într-un mod armonios, organizatorii au pregătit, pentru constănţeni şi turişti, şi o hartă (realizată de i-tour.ro) cu trei trasee turistic-culturale: „Cele 7 atracţii ale Constanţei“, pe Ruta Istorică, pe Ruta Experienţelor şi pe Ruta Distracţiei. Aceste trasee reprezintă, practic, infrastructura cultural-turistică a oraşului nostru, monumentele, muzeele şi atracţiile arhitectonice, devenind, astfel, uşor identificabile pentru oricine doreşte să le viziteze.

Concret, vă propunem (re)descoperirea Constanţei antice, interbelice şi moderne, a minunatei istorii de lângă noi. Ruta Istorică a fost gândită special pentru cei care vor să viziteze monumentele şi să admire arhitectura oraşului vechi. Ruta Experienţelor a fost organizată pentru cei care doresc să aibă parte de experienţe inedite (teatre, muzee, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii etc.), iar Ruta Distracţiei oferă idei excelente pentru toţi cei care vor să îşi petreacă momente din vacanţă, cu prietenii, în cluburi, restaurante sau alte locuri de distracţie, pe plaje cu destinaţie specială sau făcând sport.

Seara de joi se va încheia cu o invitaţie foarte specială la film, în prezenţa lui Horaţiu Mălăele! O seară de experienţe cinematografice pentru cinefili şi nu numai, cu două filme originale româneşti. „Funeralii fericite“, în regia lui Horaţiu Mălăele, şi „Minte-mă frumos 2“, în regia lui Iura Luncaşu.

Vineri, 12 august

  • – „Sărbătoarea comunităţilor etnice“ – bucurie, dans, cântec şi tradiţie vie, pe care o puteţi vedea creându-se live;
  • – Concert extraordinar de geniu: Ovidiu Lipan Ţăndărică, alături de Rona Hartner, Stelu Enache şi Panţîru Brass (10 Prăjini), Corneliu Stroe & grupul Balkano!

Sâmbătă, 13 august – Premieră naţională! 150 de ani de regalitate!

  • – Vernisajul expoziţiei „150 de ani de regalitate“, realizată în colaborare cu Arhivele Naţionale ale României;
  • – Sub egida „Mărturii cinematografice de excepţie“, unul dintre cele mai rare documentare produse despre viaţa Regelui Mihai – „Actul acesta istoria nu îl va uita“, de Lucia Hossu-Longin;
  • – Singurul interviu cu Regina Ana, „Mărturii esenţiale“, despre viaţa familiei regale, realizat de Eugenia Vodă;
  • – Cvartetul Anonim.

Duminică, 14 august

  • – Regal interetnic cu cele mai importante trupe ale momentului;
  • – Mahala Rai Banda – o experienţă a unui prezent vechi de când lumea!

Luni, 15 august – „Mamaia – 150 de ani de vacanţe“

  • – expoziţie organizată de Wild Art, în parteneriat cu Caruselul COOLtural, în memoria regretatului arhivar, istoric şi prieten Virgil Coman, alături de apreciatul grafician şi caricaturist Leonte Năstase şi nume mari ale culturii constănţene şi naţionale.
  • – Fanfara RAJA va încânta pe cei prezenţi cu Muzica Apelor, o aleasă combinaţie de muzică şi imagine, într-un spectacol emoţionant,
  • – „Mamaia în costum de baie“, în regia lui Lucian Iancu – un spectacol de teatru prin care recuperăm istoria cu ajutorul… râsului;
  • – Damian Drăghici & Brothers şi invitaţii.

Festivalul Verii – Carusel COOLtural este un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Constanţa. Se desfăşoară în fiecare week-end (în această săptămână începând de miercuri, 10 august), în Piaţeta Casino din Mamaia, până pe 4 septembrie, de la ora 20.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*