Ultima săptămână de Filme de Oscar în aer liber la Constanța, în Piața Ovidiu și pe Faleza Cazino

Piața Ovidiu și faleza Cazino din Constanța găzduiesc între 25 iulie – 13 august caravana Filme de Oscar. 18 dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor vor fi proiectate în fiecare seară, de la 21:30, în aer liber, pe marele ecran. Intrarea este liberă pentru public în limita locurilor disponibile.

Iubitorii celei de-a șaptea arte au posibilitatea să urmărească, în ultima săptămână de proiecții, de azi și până duminică, în Piața Ovidiu din Constanța, capodopere ale cinematografiei universale, ce vor putea fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 18.300 lumeni.

Primele două săptămâni au adus spectatorilor filme de referință ca Titanic, r. James Cameron, A Beautiful Mind, r. Cameron Crowe, Pacientul Englez, r. Anthony Minghella, Forrest Gump, r. Robert Zemeckis, Gladiatorul, r. Ridley Scott, Zbor deasupra unui cuib de cuci, r. Milos Forman, Life of Pi, r. Ang Lee și Strania poveste a lui Benjamin Button, r. David Fincher.

Ultima săptămână de proiecții vine cu alte șase filme, toate distinse la prestigioasele premii Oscar:

9 august (ora 21:15) – Cu orice preț, în regia lui David Mackenzie cu 4 nominalizări la Oscar, 3 nominalizări la Globurile de Aur, în competiția Un certain regard la Cannes 2016 ne spune povestea a doi frați din Texas, Toby (Chris Pine), și Tanner (Ben Foster), care se reunesc după ani la rând în care drumurile li s-au despărțit, pentru a jefui filiale ale băncii care amenință cu executarea silită afacerea familiei lor.

9 august (ora 23:00) – Moonlight, câștigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor într-un rol secundar și al Globului de Aur pentru Cel mai bun film urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume.

10 august – There will be blood, regizat de Paul Thomas Anderson, cu două premii și șase nominalizări la Oscar, un premiu și o nominalizare la Globurile de Aur, două premii și o nominalizare la Berlinale.

Sinopsis: O poveste de proporții epice despre familie, credință, putere și petrol, Va curge sânge! este un film derulat la frontiera necruțătoare a Californiei de început de secol, în contextul boom-ului explorărilor petroliere. Povestea urmărește ascensiunea lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), evoluând dintr-un miner amărât, care își crește singur fiul, într-un mare magnat al țițeiului.

11 august – Tăcerea mieilor, în regia lui Jonathan Demme, câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film în 1991 și distins nu nu mai puțin de încă 53 de premii.
Sinopsis: Filmul are în centru relația dintre un agent FBI Clarice Starling și un geniu criminal, Hannibal Lecter. După o serie de crime și răpiri, agenta FBI se vede nevoită să apeleze la serviciile fostului psiholog, pentru a o putea salva pe femeia răpita, dar pentru asta trebuie să-i câștige întâi încrederea.

12 august – La La Land, în regia lui Damien Chazelle, este câștigător a șase premii Oscar și a șapte Globuri de Aur. Sinopsis: Filmul urmăreşte povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.

13 august – Talentatul domn Ripley, regizat de Anthony Minghella, cu cinci nominalizări la Oscar, cinci nominalizări la Globurile de Aur și o nominalizare la Berlinale.

Sinopsis: Suntem în anii 50. Tom Ripley este un băiat sărac ce împrumută o jachetă cu emblema universității Princeton, pentru a cânta la o petrecere selectă. El pretinde că îl cunoaște pe unul dintre bogații studenti de la Princeton, un rebel ce trăiește în Italia și refuză să se întoarcă acasă. Tatăl lui este dispus să îi ofere lui Tom 1,000 de dolari pentru a-i aduce fiul acasă. Iar Tom este mai mult decât dispus să o facă.

Pe lângă proiecțiile de film, spectatorii vor avea parte de un atelier de reciclare creativă pentru copii pe 9 august, de la ora 18:00 și spectacole de percuție cu Barbarossa Samba Group pe 11 și 12 august, de la ora 20:45.

În ultimele două săptămâni, în Piața Ovidiu, vor putea fi vizitate și două expoziții de fotografie: End of a world as we know it este un proiect Imagist, realizat de Cătălin Alexa, dedicat meseriilor și ocupațiilor care au suferit multe schimbări în ultimii ani, au dispărut sau sunt pe cale să dispară.
A doua expoziție cuprinde fotografii din insula Ada Kaleh, adunate de clujeanul Ucu Bodiceanu. Imaginile capturează frumusețea insulei înghițite de apele Dunării, locuitorii și viața cotidiană pe Ada Kaleh.

Detalii despre filme și program găsiți pe site-ul www.filmedeoscar.ro. Teaserul video al evenimentului: http://bit.ly/2uv1A1E.
Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber este organizat de Asociația Culturală Metropolis, finanțat de municipiul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*