UDTTMR vă invită la Tepreș – sărbătoarea câmpenească de la Murfatlar

Tepreș are loc la Murfatlar
Tepreș are loc la Murfatlar

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România vă invită sâmbătă, 9 iulie 2016, la o amplă manifestare tradițională specifică etniei tătare. Este vorba despre Tepreș, o Sărbătoare Câmpenească, ce se organiza pe vremuri în rândul comunităților de tătari din Dobrogea.

După mai bine de 50 de ani, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a reluat această tradiție în anul 2014. Și anul acesta membrii comunității și nu numai vor putea să participe la cursele de cai, la întrecerile de tras cu arcul sau vor putea urmări tradiționalele lupte tătărești – Kureș. Nu vor lipsi bucatele tradiționale tătărești, pregătite de membrele organizațiilor de femei ale UDTMR pe tot parcursul zilei în spațiile special amenajate, în timp ce pe scenă va avea loc un program artistic susținut de ansamblurile și soliștii comunității, cunoscut fiind faptul că folclorul tătăresc este unul deosebit de bogat și foarte îndrăgit în Dobrogea. 

Evenimentul de sâmbătă, 9 iulie 2016, se va desfășura începând cu ora 15,00, la Pădurea Fântânița – Murfatlar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*