VIDEO “Uciderea lui Gonzago” – piesa pe care nu trebuie să o ratezi astăzi la Teatrul de Stat Constanța

Personajul "Ofelia" din Uciderea lui Gonzago
Personajul "Ofelia" din Uciderea lui Gonzago

Ce poți să faci într-o sâmbătă ploioasă la Constanța? Propunerea noastră este să te bucuri de o piesă de teatru aflată la limita dintre comedie și teatru în teatru și o continuare a operei lui Shakespeare.

Uciderea lui Gonzago” este un scenariu de Nedialko Iordanov, dramaturgul bulgar care a îndrăznit să continue povestea actorilor care au jucat la Elsinore după povestea lui Hamlet. Un amănunt interesant este legat și de faptul că acest scenariu a fost scris în comunismul bulgar și în el vom găsi și elemente care sunt la limita cenzurii.

Îi veți vedea pe scenă pe actorii: Tani Ştefu, Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Andu Axente, Georgiana Mazilescu, Cosmin Mihale, Dan Cojocaru, Alina Manţu, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Maria Lupu, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, Alexandru Medveghi, David Dobre, Abdul Cair Latip.

Regizorul Ion Sapdaru a pus-o în scenă, la Constanța, pentru prima dată în luna mai 2016. Jurnaliștii Constanța NEWS au asistat la ultima repetiție înainte de reprezentația din acest weekend. Vă oferim un interviu cu directorul Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu, dar și un scurt fragment din repetiții.

"Uciderea lui Gonzago" la Teatrul de Stat Constanța. FOTO Adrian Boioglu
“Uciderea lui Gonzago” la Teatrul de Stat Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*