VIDEO Tudorel Chesoi vrea taxe mai mici pentru constănțeni. Consilierul a pregătit un proiect de Hotărâre care va fi votat în următoarea ședință

Consilierul municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu
Fostul Consilier municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu

Consilierii locali au votat deja cuantumul taxelor și impozitelor pentru anul 2016 și la scurt timp reacțiile negative au început să apară. Unii oameni de afaceri, care s-au simțit împovărați de noile “biruri” le-au contestat în instanță, dar până când un judecător se va pronunța ar putea să treacă luni sau ani.

Soluția a venit chiar de la un consilier municipal. Tudorel Chesoi a scris un proiect de hotărâre prin care vrea să scade aceste taxe. Totul va fi pus în discuție la prima Ședință de Consiliu (ordinară), adică în următoarele două săptămâni.

Tudorel Chesoi susține că hotărârea aprobată pe 18 decembrie 2015 nu a beneficiat de un studiu de impact asupra veniturilor nete ale contribuabililor. Atunci când a făcut calculele, Chesoi a constatat că pentru un apartament de 2 camere, de 50mp, folosit în scop nerezidențial (sediu de firmă), impozitul anual va fi de aproape 3700 lei.

“Ținând cont de faptul că pentru clădirile nerezidențiale s-a propus un procent de majorare de 1,3% – maximum posibil prin lege și suportabilitatea financiară a micilor investitori poate duce la falimentul lor, la mai puține locuri de muncă, dar și la presiune pe bugetele sociale, propun diminuarea cotelor de impozitare asupra clădirilor nerezidențiale”, a declarat Tudorel Chesoi.

Proiectul de modificare a hotărârii 312 din 18 decembrie 2015 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale prevede o scădere a cotei de impozitare de la 1,3% până la 0,9%. Rămâne de văzut care va fi reacția consilierilor municipali și a primarului interimar Decebal Făgădău la această propunere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. VIDEO Tudorel Chesoi: “Legea statutului aleșilor locali e nedreaptă și trebuie modificată. Consilierii nu îndrăznesc să facă mai mult pentru cetățeni” | Constanța News
  2. VIDEO “Amendamentul Chesoi” salvează de la faliment mii de firme din Constanța. Consilierul municipal a reușit să scadă cota de impozitare pentru imobilele nerezidențiale | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*