Trei saloane de înfrumusețare vor fi inaugurate în sate din județul Constanța, în Proiectul “Ucenicii frumuseții”

Proiectul "Ucenicii Frumuseții"
Proiectul "Ucenicii Frumuseții"

Asociația Civicum Voluntaris în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă «Albatros» Constanţa și cu Primăriile Peștera, Siliștea și Tortoman, vor marca finalizarea proiectului „Ucenicii Frumuseții” prin inaugurarea, pe 16 decembrie 2016, a trei saloane de îngrijire înfrumusețare în localitățile Izvoru Mare, Țepeș Vodă și Tortoman.

Lansat în luna martie a acestui an, „Ucenicii Frumuseții” a scos în evidență frumusețea și feminitatea constănțencelor din mediul rural al județului, prin caravanele de îngrijire – înfrumusețare ale căror beneficiare au fost sute de doamne și domnișoare din localitățile Tortoman, Aliman, Seimeni, Lumina, Peștera și Topraisar, iar în Siminoc, o caravană specială pentru copii, de ziua lor, pe 1 iunie.

Proiectul „Ucenicii Frumuseții” a constituit în același timp oportunitatea de a aplica în practică noțiunile însușite la cursuri, pentru 25 elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța și pentru 15 persoane fără ocupație din mediul rural, care au devenit, în cadrul proiectului, cursanți la același profil de frizerie-coafură-cosmetică-manichiură.

Împreună cu mentorii lor, specialiști ai saloanelor de îngrijire – înfrumusețare, ucenicii frumuseții au oferit sesiuni gratuite, în cadrul cărora au ales cele mai potrivite nuanțe și metode pentru a pune în valoare chipul și părul doamnelor și domnișoarelor, această activitate voluntară sporind experiența profesională și implicit, șansele de angajare ale practicanților, după terminarea școlii.

În ansamblu, „Ucenicii Frumuseții” a încercat să schimbe în sens pozitiv mentalitățile și atitudinile tuturor celor implicați în acest proiect, reprezentanți ai societății civile, ai autorităților publice și patronatului, cu toții fiind conștienți de faptul că eforturile comune pot îmbunătăți viața comunităților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*