Trei minori și zeci de adulți prinși la cerșit de către polițiștii locali

Cerșetorul a fost amendat și lăsat fără banii obținuți din activitatea ilegală. FOTO Poliția Locală

În luna martie, lucrătorii din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat, atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor, pentru depistarea și sancționarea persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța.  O atenție deosebită se acordă minorilor, care de foarte multe ori sunt depistați fără supraveghere, cerșind pe străzile orașului.

Pe parcursul lunii martie, polițiștii locali constănțeni au depistat 3 minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați pentru că nu au luat măsurile necesare pentru a-i împiedica să facă acest lucru. De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice au depistat mai multe persoane care apelau la mila publică în intersecțiile Constanței – bulevardul Mamaia cu strada Mihai Viteazul, bulevardul 1 Mai cu bulevardul Theodor Burada, strada Cumpenei cu bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Al. Lăpușneanu cu strada Soveja și bulevardul Ferdinand cu bulevardul Tomis, dar și în zonele marilor centre comerciale din oraș.

Echipajele poliției locale au aplicat în total 29 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.300 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul.

Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale au fost cuprinse între 4,5 lei- 68 lei. Constănțenii sunt rugați să nu mai dea curs cererilor /rugăminților unor astfel de persoane pentru ca astfel să se poată asigura un climat public civilizat.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*