Tinerii din Constanța trag un semnal de alarmă cu privire la funcționarea viitorului centru de tineret

Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Federația Tinerilor din Constanța cere Consiliului Județean Constanța adoptarea de urgență a unor măsuri pentru ca viitorul centru de tineret să poată intra în funcțiune și să-și realizeze scopul.

În prezent, cladirea în care urmează să fie primul centru de tineret din Constanța se află în administrarea Centrului Cultural “Teodor I. Burada”, instituție publică de cultură de interes județean, care nu poate administra în mod legal un centru de tineret, fiind încălcate dispozițiile art. 1 din OUG nr. 118/2006, nefiind un așezământ cultural. În acest sens, Consiliul Județean poate să administreze centrul fie direct, prin aparatul de specialitate, fie prin crearea unei noi instituții publice. Federația Tinerilor din Constanța susține înființarea unei instituții publice de interes județean care să administreze acest centru, dar și alte spații cărora li se poate da o afectațiune în zona activităților de tineret.

Cu privire la activitatea acestui centru, acesta trebuie să aibă o activitate de tineret (orice formă de acţiune organizată în scopul îmbunătăţirii condiţiilor necesare integrării socioprofesionale a tinerilor, conform necesităţilor şi aspiraţiilor acestora), și nu poate fi un cinematograf. În cazul în care centrul ar fi un cinematograf mascat, s-ar încălca contractul de finanțare și dispozițiile dreptului Uniunii Europene cu privire la ajutorul de stat.

Federația Tinerilor din Constanța va monitoriza activitatea Consiliului Județean Constanța cu privire la asigurarea cadrului instituțional de organizare și funcționare a viitorului centru de tineret și va lua măsurile necesare în cazul în care legea nu va fi respectată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*