“Terapie prin artă teatrală” pe scena teatrului Jean Bart din Tulcea

Terapie prin artă teatrală la Tulcea
Terapie prin artă teatrală la Tulcea

Școala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea a lansat vineri, 11 noiembrie, proiectul  ,,Terapie prin artă teatrală”.  Proiectul, care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, se derulează în cadrul  Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), pe o perioadă de șapte luni, sub îndrumarea directorului unității de învățămant, Carmen Bumbac și a profesorilor Mirela Antohi, Liliana Onciu și Aurora Ispas.

Numărul mare de participanți și interesul manifestat de copii, părinți, autorități locale și mass-media, au asigurat încă de vineri certitudinea unei reușite finale, chiar dacă în prezent vorbim despre debutul acestui ambițios și provocator proiect.

Într-o primă etapă, copiii au avut ocazia să fie spectatorii unei reprezentații  cu păpuși, pusă în scenă de Teatrul ,,Dinamic”. Această piesă s-a dorit a fi o introducere spre cea de-a doua etapă,  in care copiii vor lasa scaunele de spectatori pentru scenă și se vor transforma în mici actori.

Reducerea tensiunilor, dezvoltarea imaginației și a creativității, deblocarea dificultăților de comunicare, dezvoltarea stimei de sine, stabilirea întalnirilor periodice cu oameni din lumea teatrului, sunt doar cateva dintre temele pe care echipa de proiect și le propune spre realizare, pană la sfarșitul celor șapte luni de desfășurare a ,,Terapiei prin artă teatrală”.

Organizatorii evenimentului consideră că inocenta exteriorizare a stărilor interioare a copiilor pe scenă, face posibilă descoperirea problemelor și a dorințelor pe care nu vor sau nu pot să le exprime în mod direct.

Scopul acestui proiect nu vizează găsirea de talente actoricești, ci reintegrarea  micilor artiști în reala piesă de teatru,  pe care fiecare om o joacă zilnic și anume viața.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*