“Terapie prin artă teatrală”, la Tulcea. Elevii s-au transformat pentru o zi în actori

"Terapie prin artă teatrală" la Tulcea
"Terapie prin artă teatrală" la Tulcea

Zeci de elevi tulceni au pășit pe scena Teatrului “Jean Bart” din localitate, scenă ce a găzduit de-a lungul timpului, magistrale piese de teatru.

Micii actori de la Școala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea și de la Liceul de Arte “George Georgescu” au experimentat emoțiile scenei, interpretând poveștile terapeutice “Șase pui și o biată mamă” și “Iedul cu trei capre”.

A fost ultima activitate din cadrul proiectului “Terapie prin artă teatrală”, coordonat de prof. Mirela Antohi și prof. Liliana Onciu, de la Școala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea.

Timp de șapte luni, copiii din două școli, au avut posibilitatea de a-și exprima sentimente şi idei cu ajutorul tehnicilor combinate, într-o manieră specifică.

Proiectul a fost o invitație la utilizarea în consilierea individuală și de grup, a unei palete foarte largi de modalități: euritmie, desen, culoare, modelaje, marionete, improvizație, teatru de păpuși.

Beneficiarii proiectului s-au descoperit, s-au jucat, au povestit, s-au împrietenit. Alături de voluntari, au participat la ateliere de creație și au confecționat păpuși din materiale reciclabile. Au pătruns în lumea poveștilor terapeutice, o lume în care au învățat să se accepte, să se tolereze, să se respecte și nu în ultimul rând, să comunice. Au înțeles faptul că deși sunt diferiți, sunt totuși egali!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*