Teatrul de Stat Constanța își deschide porțile de “Ziua Dobrogei”. Intrarea la comedia “Să ne răzbunăm, iubito!” este liberă

Coadă la Teatrul de Stat din Constanța
Teatrul de Stat din Constanța. FOTO Arhivă

Luni, 14 noiembrie, de la ora 18.00, cu prilejul sărbătoririi Zilei Dobrogei, Teatrul de Stat Constanţa (TSC) îşi invită publicul la o reprezentaţie, cu INRAREA LIBERĂ, a piesei „Să ne răzbunăm, iubito!”, comedie care este jucată cu succes încă din anul 2009.

Totodată, cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului, stabilită la aceeaşi dată – 14 noiembrie – de către Federaţia Internaţională de Diabet, faţada clădirii teatrului va fi iluminată simbolic în albastru, pentru a sprijini conştientizarea importanţei screening-ului acestei boli, în scopul diagnosticării precoce, a tratamentului eficient şi a cercetării în domeniu. Iniţiativa aparţine Lions Club Constanţa Balkanica, în parteneriat cu TSC.

Spectacolul de luni are în prim plan un cuplu de actori binecunoscut constănţenilor – Maria Lupu (Vasilescu) şi Mihai Sorin Vasilescu, iar alături de ei vor urca pe scenă Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu / Laura Iordan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu şi Cosmin Mihale.

Piesa, ce are ca punct de plecare vodevilul celebrului dramaturg francez Georges Feydeau, este o comedie cu multe răsturnări de situaţie, în care adulterul, pasiunea, minciunile, legăturile dintre personaje, surprizele, replicile de un umor spumos captivează spectatorii şi, mai ales, îi distrează copios.

Regia îi aparţine Feliciei Dalu, iar scenografia, lui Mihai Pastramagiu. Spectacolul are o durată de circa două ore şi jumătate, cu pauză (atenţie, nu începe la ora 19, ca de obicei, ci la ora 18).

Ziua de 14 noiembrie, numită şi Ziua Micii Uniri, are o semnificaţie specială pentru Dobrogea. Se împlinesc anul acesta 138 de ani de când, la 14 noiembrie 1878, după Războiul de Independenţă, Regele Carol I proclama revenirea Dobrogei la patria-mamă. Congresul de pace de la Berlin a recunoscut dreptul istoric al României asupra Dobrogei, iar trupele române au trecut Dunărea spre a lua în posesie noua provincie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*