Sute de sancțiuni, percheziții și rețineri – bilanțul raziei din cursul zilei de miercuri

Polițiștii au verificat mai multe microbuze. FOTO IPJ Constanța

În cursul zilei de 28 martie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, cu sprijinul Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, și al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pe raza municipiului Constanța și a localităților limitrofe.

Astfel, peste 140 de polițiști, 21 de jandarmi și 9 polițiști locali, au participat în cadrul raziei, în 74 de locuri și medii de interes operativ. Aceștia au acționat în sistem integrat în 33 de localuri publice, 11 piețe agroalimentare, 9 parcuri, 3 locuri de cazare în comun și alte 21 de locații, ocazie cu care au fost legitimate 834 de persoane, 32 dintre acestea fiind conduse la sediile de poliție, în vederea stabilirii identității și luarea măsurilor legale care se impun.

Pe parcursul activității, polițiștii au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 103.755 de lei, dintre care: 36 la Legea 61/1991, privind tulburarea ordinii și liniștii publice, 17 la Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Totodată, au fost confiscate bunuri, în valoare de 2030 de lei, respectiv 600 de kg de legume și 44 de pachete de țigări.

În ceea ce privește activitatea rutieră, au fost oprite și verificate 626 de autoturisme, fiind aplicate 198 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 5 permise de conducere și au fost ridicate 16 certificate de înmatriculare, pentru diferite abateri la normele rutiere, fiind constatate în flagrant un număr de trei infracțiuni.

Au fost efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de tâlhărie, furt din locuințe, din auto și din buzunare, ocazie cu care au probat activitatea infracțională a cinci persoane. Astfel, persoanele în cauză, în intervalul 2017-2018, prin constituirea unui grup infracțional organizat, au comis un număr de 5 tâlhării pe raza municipiului Constanța, precum și furturi din societăți comerciale.

În urma probatoriului administrat, persoanele au fost reținute pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propuneri corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*