Studenții din Constanța au șansa unui internship pe platforma Petromidia

Rafinăria Petromidia. FOTO Adrian Boioglu
Rafinăria Petromidia. FOTO Adrian Boioglu

Rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega din Ploiești își deschid porțile pentru o nouă sesiune de Internship. Compania – mamă a celor două rafinării, KMG International caută să sprijine comunitățile locale, așa că din 2001 până acum a găzduit peste 550 de studenți dornici să învețe ce înseamnă lucrul pe o astfel de platformă industrială.

Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiţi de profesionişti din cadrul companiilor Rompetrol Rafinare, Rominserv, Rompetrol Quality Control şi Midia Marine Terminal, în segmente de business precum producţie, laborator, mentenanţă, vânzări şi marketing, planificare, managementul riscului, siguranţa în muncă.

Participanţii provin de la universităţile de profil din ţară – Universitatea `Ovidius` Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti – cu care grupul a dezvoltat parteneriate prin care oferă stagii de practică studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor.

Studenţii care participă la programul Internship 2015 (72 pe platforma Petromidia şi 26 în cadrul rafinăriei Vega) au fost selectaţi în urma unei campanii de recrutare din aproximativ 150 de candidaţi. Pe parcursul acesteia au fost evaluate competenţele tehnice şi cele comportamentale – capacitatea de a lucra în echipă, initiativă şi proactivitate, orientare către rezultate şi orientare către client. La finalul programului, specialiştii din cadrul KMG International vor analiza potenţialul de angajare al participanţilor la programul de Internship.
În urma programului derulat în 2014, dintre ei peste 90 de studenţi participanţi, 50% au fost angajaţi în cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate.

KMG International derulează activităţi pe 12 pieţe principale aflate pe 3 continente şi are aproximativ 7.600 de angajaţi la nivel global, dintre care aproape 6.000 în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*