Studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în stagiul de practică la Garda de Coastă

Autoturism căutat de autoritățile din Italia pentru confiscare, descoperit în Hârșova

În această perioadă, timp de patru săptămâni, 8 studenţi din cadrul Academiei de Poliţiei „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, arma poliţia de frontieră, îşi desfăşoara stagiul de practică în cadrul structurilor operative aparţinând Gărzii de Coastă.

De la începutul acestei săptămâni, un număr de 8 studenţi ai Academiei de Poliţiei „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti execută stagiul de pregătire poliţienească şi legislaţie de frontieră în cadrul structurilor operative din zona de competenţă a Gărzii de Coastă.

Pe perioada stagiului de practică, cei 8 viitori ofiţeri vor desfăşura activităţi specifice fiecărei structuri, astfel: 3 studenţi în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, 2 studenţi la Grupul de Nave Mangalia şi 3 studenţi la Grupul de Nave Constanţa. Aceştia sunt repartizaţi în cadrul unor compartimente distincte, în funcţie de anul de învăţământ din care fac parte, 3 studenţi din anul I la compartimentul ture serviciu, 3 studenţi din anul II în Punctele de Trecere a Frontierei şi cei din anul III la compartimentul Combaterea Migrației Ilegale şi a Infracționalității Transfrontaliere.

Studenţii vor participa atât la activităţi de pregătire, cât şi la activităti de punere în practică a cunoştinţelor teoretice dobândite în cadrul cursurilor desfăşurate la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Aceste activităţi, vor fi coordonate de ofiţeri specialişti din cadrul structurilor operative aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia.

Datorită varietăţii zonei de competenţă, studenţii au posibilitatea ca pe timpul misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat, să îşi formeze și să îşi perfecţioneze deprinderile practice specifice punctelor de trecere a frontierei de stat, respectiv „rutier”, “fluvial”, “portuar”, cât și frontierei verzi, deprinderi ce îi vor ajuta în viitoarea carieră de poliţist de frontieră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*