Spitalul Județean Constanța a achiziționat paturi speciale pentru Secția Anestezie Terapie Intensivă

Secția Terapie Intensivă a SCJU Constanța are paturi noi. FOTO SCJU

Secția Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotată cu 10 paturi speciale, concepute expres pentru pacienții aflați în stare critică. Cele 10 paturi au fost achiziționate în cadrul unui program derulat de Ministerul Sănătății și Banca Mondială.

În secția ATI sunt internate cele mai grave cazuri, pacienții de aici fiind imobilizați și, de cele mai multe ori, în stare critică. Noile paturi de la Terapie Intensivă respectă cerințele de îngrijire necesare pacientului critic, permit mobilizarea ușoară și rapidă a acestuia și previn apariția escarelor. Mai mult, dotările complexe vin în sprijinul personalului, reducând efortul fizic depus în activitățile de îngrijire zilnică, mai ales atunci când este necesară răsucirea pacientului de pe o parte pe alta, pentru efectuarea igienei și pentru schimbarea lenjeriei.

Anul trecut, secția ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotată cu mai multe aparate EKG și defibrilatoare, achiziționate tot de către Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*