Spectacol de “Ziua Dobrogei” la Casa de Cultură Constanța, organizat de Arhiepiscopia Tomisului

Catedrala Arhiepiscopala Sf. ap. Petru și Pavel
Piesa de teatru va avea loc la situl arheologic de lângă Catedrala Arhiepiscopala Sf. ap. Petru și Pavel

În fiecare an data de 14 noiembrie marchează Ziua Dobrogei. Cu acest prilej, în ajun, duminică, 13 noiembrie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură din Constanța va avea loc spectacolul de poezie, cântece patriotice și muzică populară: „Pământ de vatră, Dobroge străbună”.

Spectacolul va fi susținut de către ansamblurile muzicale: Fanfara Militară a Forțelor Navale (dirijor col. dr. Ignat Cornel), Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” (dirijor arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru), Ansamblul „Româncuța” din Cumpăna (prof. Constantin Olteanu) și interpreții de muzică populară: Maria Ciobanu, Ștefania Rareș, Maria Butaciu, Mioara Velicu, Aneta Stan, Elena Merișoreanu, Rodica Mitran, Ion Amititeloaie, Nicușor Iordan, Anamaria Rosa Preda, Aurel Sava, Gabriel Lungu, Ilie Caraș, Cătălina Alexa, Marius Brutaru și Marius Cristel Marin.

Evenimentul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului și Mănăstirea Dervent, în colaborare cu Statul Major al Forțelor Navale, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Asociația Culturală „Astra Dobrogeană” și Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța. Prețul unui bilet este de 20 de lei și poate fi procurat de la Casa de Cultură.

Ziua Dobrogei marchează reintrarea Dobrogei în componenţa statului român modern. Pe 14 noiembrie 1878 au intrat în vigoare două documente fundamentale, semnate de către domnitorul Carol I: „Proclamaţia către dobrogeni“, respectiv „Înalt Ordin de Zi către Armată“. Documentele arătau că „Dobrogea, vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân, face parte din România”. Revenirea Dobrogei la statul român a avut o importanță istorică deosebită deoarece a devenit o cale de deschidere a României către restul lumii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*