Sindicatul Liber al Navigatorilor trage un semnal de alarmă cu privire la cauzele de îmbolnăvire ale navigatorilor

Liderul SLN, Adrian Mihălcioiu, la întâlnirea de la Copenhaga
Liderul SLN, Adrian Mihălcioiu, la întâlnirea de la Copenhaga

O întânire care a avut loc recent la Copenhaga, a scos la iveală principalele probleme de sănătate cu care se confruntă marinarii. Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor au participat la această dezbatere, iar concluziile desprinse de aceștia sunt îngrijorătoare.

Statisticile făcute pe un număr de peste 32.000 de nave – cele mai multe din Europa – arată că peste 15.000 de navigatori sunt implicați, în fiecare an, în accidente. Două treimi dintre ei ajung la spital în urma unor incidente de navigație și o treime în urma unor probleme cu marfa. Asigurările plătite pentru aceștia ajung la 3 milioane de dolari/an.

Interesant de menționat este și faptul că cele mai multe accidente au loc în Asia de sud-est și Orientul îndepărtat.

Marinarii au probleme ale inimii (20%), probleme ale stomacului (15%), Accident vascular-cerebral (11%) sau ajung să sufere de probleme ale spatelui, apendicită, cancer sau alte boli. Îngrijorător este și faptul că jumătate dintre marinari nu au cunoștințe despre modul de transmitere a HIV.

Femeile navigator se tem cel mai mult de dureri de spate, stress și depresie.

Există însă și metode prin care pot fi reduse îmbolnăvirile la bord. IMO poate să o facă prin reglementări, iar ITF prin inspecții la nave. Totodată, contractele colective de muncă trebuie încheiate în așa fel încât să asigure condițiile necesare de muncă și viață la bord.

Mâncarea și izolarea îi îmbolnăvesc pe marinari

Hrana oferită navigatorilor face de multe ori, ca aceștia să sufere de hipertensiune, diabet, boli de inimă, atacuri cerebrale, probleme ale stomacului și colonului, probleme respiratorii, osteoporoza, insomnie și oboseală. La toate acestea contribuie izolarea, stresul, sedentarismul și servitul mesei într-un mod alert.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*