Simona Halep a ajuns pe locul 1 WTA. Prima tenismenă din România care atinge această poziție

Simona Halep. FOTO flickr.com
Simona Halep. FOTO flickr.com

Simona Halep a învins-o pe Jelena Ostapenko în semifinalele China Open și s-a calificat în finala turneului de la Beijing. A reușit astfel să își ia revanșa în fața jucătoarei de pe locul 8 WTA, cu scorul de 6-2, 6-4. Prin câștigarea acestui meci, Simona Halep a făcut un nou pas important în cariera sa. A devenit nr. 1 în clasamentul WTA.

“Am trecut greul, acum putem sta relaxaţi. Am ajuns acolo unde ne-am dorit de ani de zile. Am trăit intens această partidă, am avut de mai multe şansa, dar din eşecuri te consolidezi, iar rezultatele vin. Am vorbit puţin cu ea. “Tată, am reuşit să ajungem numărul 1″, asta mi-a spus. Apoi am izbucnit în lacrimi şi am zis să vorbim mai târziu, când ne potolim. Eu am izbucnit în lacrimi mai mult ca ea. Înfrâgerile sunt cele mai bune, pentru a parcurge un drum atât de lung. La ea nu a fost noroc, a fost multă muncă şi trudă. Ea trebuie să muncească mult pentru a realiza lucruri mari. Primul telefon l-am primit de la Gică Hagi. Ne-a urat să rămânem numărul 1 şi să câştige grand slam-uri”, a declarat tatăl Simonei Halep, Stere Halep.

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Simona Halep, a doua favorită la câștigarea US Open – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*