Sfântul avion! Piloții de la Aeroportul Tuzla transportă lumina sfântă de la București la Timișoara

Avionul Diamond DA42 de la Aeroportul Tuzla. FOTO Cristian Tamaș
Avionul Diamond DA42 de la Aeroportul Tuzla. FOTO Cristian Tamaș (Arhivă)

Un transport special este realizat sâmbătă seara de către doi piloți experimentați de la Aeroportul Tuzla. Marius Rădulescu, șeful Școlii de Pilotaj și Remus Rusu merg cu un avion de tip Diamond DA42 de la București la Timișoara.

Lumina sfântă a fost adusă de la Ierusalim pe aeroportul București Otopeni, la ora 19.00. De acolo, arhidiaconul Marian Pârvu de la Mitropolia Banatului a dus-o până la aeroportul Băneasa. La puțin timp după ora 20.00 avionul pilotat de cei doi constănțeni a plecat către Timișoara.

Avionul Diamond DA42 este unul bimotor și zborul este unul periculos din două puncte de vedere. În primul rând flacăra deschisă de la lumânare este considerată “Dangerous goods” (bunuri periculoase). Totodată, vremea este în schimbare în vestul țării.

Reprezentanții Aeroportul Tuzla spun că au mai avut o cerere similară pentru Arhiepiscopia Aradului, dar nu au putut să o onoreze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*