Sediul RAJA de la Murfatlar, vizitat de reprezentanții Ligii Navale a Statelor Unite

Vizita Ligi Navale a Statelor Unite la sediul RAJA. FOTO Cristian Hagi
Vizita Ligi Navale a Statelor Unite la sediul RAJA. FOTO Cristian Hagi

Colaborarea strânsă dintre SC RAJA SA și Guvernul Statelor Unite, prin Agenția de comerț și Dezvoltare SUA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, a dus la implementaea unui proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin – județul Constanța. Investiţia în valoare de 2 milioane Euro, din care compania Motorola Solutions a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro, presupune controlul computerizat, de la distanţă, a tuturor parametrilor legați de furnizarea de apă şi servicii de canalizare în 25 de localități. Pe lângă implementarea proiectului, specialiștii americani au deschis la Murfatlar, un Centru de Excelență pentru Operarea Sistemelor SCADA.

În perioada 13 – 16 august 2016, la Constanța s-a desfășurat vizita oficială a reprezentanților Ligii Navale a Statelor Unite (Navy League of the United States – NLUS). Delegația a fost condusă de de Președintele Național al US Navy League – Skip Witunski.

Având în vedere importanța investiției SCADA pentru creșterea calității serviciilor oferite, dar și implicarea Guvernului SUA în realizarea acestui proiect, în cursul zilei de marți, 16 august 2016, delegația Ligii Navale a Statelor Unite va efectua o vizită de lucru la Centrul de Excelență Motorola de la Murfatlar, locație unde periodic sunt pregătiți specialiști pentru operarea sistemelor SCADA (atât pe parte de alimentare cu apă și canalizare, cât și pe parte de energie electrică și gaze). Cursurile sunt susținute de reprezentanții Motorola împreună cu distinși profesori universitari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*