Securitatea cibernetică în zona Mării Negre, discutată într-o conferință organizată de Universitatea Maritimă Constanța

Universitatea Maritimă Constanța
Universitatea Maritimă Constanța

Provocările cyber din domeniul maritim vor fi curând abordate în cadrul Conferinței regionale The Black Sea Maritime Cyber Security – ediția 2017, prima conferință de acest gen organizată în România. Pentru acest eveniment, și-au dat întâlnire la Constanța, punct strategic în regiunea bazinului Mării Negre, experți din cadrul unor agenții europene și internaționale, exponenți din diverse centre de excelență în domeniul securității cibernetice private, precum International Maritime Organization (IMO), Baltic and International Maritime Organization (BIMCO), Lloyd’s, Bitdefender, Interpol, Checkpoint și Strategic Cyber Space and Security Center.

Universitatea Maritimă Constanța și INOMAR Cluster organizează în perioada 22 – 26 martie 2017, la sediul universității, prima ediție a acestei conferințe regionale de cyber security în domeniul maritim.

Companii de shipping, crewing, operatori off-shore și on-shore, asiguratori, dezvoltatori, educatori,producători de echipamente și programe, autorități navale și portuare etc., vor beneficia cu toții de o deschidere amplă asupra problematicii de securitate cibernetică , prin schimbul de bune practici, studii de caz, prezentări de soluții și produse, discuții generoase în cadrul conferinței, susținute prin experiența reprezentanților International Maritime Organization (IMO), Checkpoint, Bitdefender, Center for Strategic Cyberspace and Security Science, Deloitte Amsterdam, Interpol, agenții și instituții naționale și regionale, relevante pentru industria maritimă.

Riscurile si soluțiile tehnice abordate vor fi completate de intervențiile specializate ale INOMAR Cluster privind importanța factorului uman în prevenirea și gestionarea atacurilor cibernetice în domeniul maritim.

În preziua lucrărilor conferinței, în data de 22 martie, 2017, Universitatea Maritimă, Constanța și INOMAR Cluster vor invita lectorii și oficialitățile să participe la o cină oficială care va avea loc la Hotelul Bulevard, începând cu ora 20.00, prilej pentru o mai bună cunoaștere interpersonală și profesională a participanților la Conferința Regională The Black Sea Maritime Cyber Security.
Oficialitățile orașului gazdă, Constanța, vor întâmpina participanții la Conferința Regională The Black Sea Maritime Cyber Security în prima zi, 23 martie, 2017, începând cu ora 9.00, la sediul Universității Maritime, Constanța , în ambele zile, 23-24 martie, fiind susținute prezentări ale gazdelor și invitaților străini, urmând panelurile de discuții prezentate în agenda evenimentului.
Furnizorii unor soluții cyber precum Lloyds, Bitdefender, Checkpoint, Clyde &Co etc. vor avea o secțiune dedicată în ziua a doua de prezentare, în care vor dezbate inclusiv cazuri concrete de atacuri cibernetice, considerate deja forme poțentiale de conflict hibrid în bazinul Mării Negre.

În acest context Universitatea Maritima Constanta si INOMAR Cluster incurajează formarea de competențe în domeniul securității cibernetice. Astfel că, în continuarea conferinței, 25-26 martie, organizatorii vor oferi cursul ISO 27001 – Managementul Securității Informației, certificat Lloyds Register.

Organizatorii Conferinței regionale The Black Sea Maritime Cyber Security isi propun să ridice nivelul de conștientizare asupra riscurilor unor atacuri de tip cyber și cu această ocazie să stabilească noi modalități de cooperare într-un cadru de lucru regional, conectat la matricea europeană și internațională de prevenire a evenimentelor de securitate cibernetică în domeniul maritim.
Pentru INOMAR Cluster acțiunea se înscrie în seria acțiunilor de susținere a membrilor clusterului si interacțiunilor funcționale dintre aceștia, în conferință fiind implicate un numar de cinci organizații membre cu servicii și produse care vor contribui la succesul evenimentului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*